Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A bajnok is edzésbe állt

Korábban írtuk, hogy az Újpest és a Vasas is elkezdte az edzéseket, no ugyanígy tett a bajnok csapat a Budapest Honvéd is hétfőn. Több korábbi kölcsönjátékos visszatért a Bozsik-stadionba, illetve a Magyar Futball Akadémiáról és az NB III-as csapatból is csatlakoztak ifjú tehetségek.

3184_bobal_gergely nogradifoci.huBobál Gergely Zalaegerszegről térhet vissza a Honvédba (rangado.hu)

Eppel Márton és Gróf Dávid az előző héten a válogatottnál volt, ezért extra szabadságot kaptak. Reggel 8 órától orvosi vizsgálatokkal kezdődött meg a felkészülés. 9 órakor közös reggeli volt, ahol George F. Hemingway mondott beszédet, majd bemutatta az új edzőt, Erik van der Meert. A holland edző délután megtartja első edzését Kispesten. – olvasható a csapat hivatalos weboldalán a honvedfc.hu-n.

A korábbi kölcsönjátékosok közül a Honvéddal kezdte meg az edzéseket Varga Márkó, a bal oldali védő Kozármislenyből, Fehér Imre (belső védő) a SZEOL-ból, Bora György (belső védő) a Dorogból, Bobál Gergely (csatár) a ZTE-től tért vissza. A Magyar Futball Akadémia növendékei közül Berla Attila (1999) kapus, Nemes Barna belső védő (1998), Gergényi Bence (1998) bal oldali védő, Banó-Szabó Bence (1999) középpályás, Stoiacovici Dávid (1999) középpályás, Bíró Ákos (1998) csatár, Herjeczki Kristóf (1998) csatár, és Tömösvári Bálint (1998) csatár. A tartalék csapatból Rózsahegyi Dominik (1997) belső középpályás, és a tavaly az NB I-es kerethez tartozó, de NB III-as meccseken játszó Göblyös Dániel (1996) középpályás illetve újra az első keretben lesz a korábbi élvonalbeli játékos Csábi Mihály (aki már a rutinosabb korosztály tagja, hiszen 1995-ben született).

A Honvédnál idén is fontos lesz az ifjú focisták szerepeltetése, ezért is kerültek fel többen az első keretbe, hiszen a tavalyi játékosok közül Gazdag Dániel, Koszta Márk is “kiöregedett”, Zsótér Donát szintén, igaz ő Újpesten folytatja, míg Márton András, Kovács Dániel, Raul Palmes, Lukács Dániel, a kevés játék ellenére is 1996-os születésű, így utánuk sem járna támogatás. A lejáró szerződésű játékosok közül Hidi Patrik, Laczkó Zsolt és Balázs Zsolt jelenleg a csapattal edz. Utóbbi kettő Paksról volt kölcsönben, helyettük visszatérhet majd Hajdú Ádám (igaz őt a paksiak megtartanák) és Vernes Richárd is.

Endrődi Dávid