Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Mexikóban szerzett pontot USA! – videóval

Folytatódtak az amerikai, valamint karibi térség, azaz a CONCACAF-zóna világbajnoki selejtezői is ma hajnalban, ráadásul a legnagyobb ottani rangadóval, ugyanis az éllovas Mexikó fogadta az ősi rivális Egyesült Államok válogatottját. A papíron esélytelenebbnek vélt jenkik végül egy pontot elhoztak, amely sokat érhet majd még a selejtezősorozat végén!

IMG_20170612_085218

Bradley csodagólja révén szerzett pont sokat érhet még USA-nak (forrás: twitter.com/ussoccer)

Elképesztően alakult a Mexikó – Egyesült Államok, azaz a két nagy rivális közötti vb-selejtező, ugyanis 6 perc elteltével a Toronto játékosa, Bradley 40 méterről lőtt irdatlan nagy gólt a hazai kapuba, ezzel pedig hidegzuhanyt engedve az otthon játszó válogatottra (0-1)! Papíron USA volt az esélytelenebb, de nagyon kellett minimum az egy pont a jenkiknek. A mexikóiak az esélyeknek megfelelően nyomást is gyakoroltak legnagyobb ellenfelükre, s végül ez a 23. percben érett góllá, összejött tehát az egyenlítés! Ekkor Vela egyéni szólója után akadt be a labda Guzan kapujába (1-1).

A második félidőre csak egy-egy igazán nagy helyzet maradt. A 71. minutumban Herrera épphogy megszerezte az előnyt Mexikónak, de lövése a felső lécet súrolta, majd három perccel később az első találatot jegyző Bradley lőtt kapufát! A végén még Pulisic iparkodott bezsebelni a három pontot USA számára, de a fiatal labdarúgó próbálkozása kevéssel ugyan, viszont mellé ment. Így tehát az első félidőben esett gólok alapján alakult ki a végeredmény is, mellyel lényegében mindkét válogatott jól járt. Mexikó maradt a selejtezőcsoport élén a CONCACAF-zónában, míg USA is jelenleg ott van a vb-t erő helyezettek között.

Mexikó – USA • 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Vela (23.), ill. Bradley (6.)

https://youtu.be/5MYvLYMIeMw


A CONCACAF-zóna (észak-és közép-amerikai, valamint karibi térség) vb-selejtezős csoportjának az állása

IMG_20170612_085016

Nagy Dávid