Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. kupa: Bemutatjuk Új-Zélandot

Az óceániai térségben mindig két együttes küzdött azért, hogy a világbajnoki részvételt kiharcolja, Ausztrália és Új-Zéland. 2006-tól megritkultak ezek a párharcok, mivel Ausztrália az ázsiai selejtezőzónához csatlakozott, ahonnan akár egyenes ágon is kijuthat a világbajnokságra. Új-Zélandra hamarosan nagy megmérettetés vár, mivel Pápua-Új Guinea legyőzésével ők harcolták ki a jogot, hogy képviselhessék Óceániát Oroszországban.

confnewzeal

A torna előtt nézzük meg, kik azok a játékosok, akik elutaztak Oroszországba.

Kapusok: Stefan Marinovic (SpVgg Unterhaching/Németország), Tamati Williams (RKC Waalwijk/Hollandia), Glen Moss (Newcastle Jets/Ausztrália)

Kapus fronton német, illetve holland bajnokságban szerzett tapasztalattal rendelkező hálóőrből is választhat a szövetségi kapitány. Marinovic, a 25 éves hálóőr a német harmadosztályban őrzi az Unterhaching hálóját. Williams a holland másodosztályban a Waalwijk együttesében próbálja gól nélkül lehozni a mérkőzéseket. Ő rutinosabb a maga 33 évével, mint Marinovic.

Védők: Andrew Durante (Wellington Phoenix), Thomas Doyle (Wellington Phoenix), Storm Roux (Central Coast Mariners/Australia), Michael Boxall (SuperSport United/Dél-Afrika), Kip Colvey (San Jose Earthquakes/USA), Themi Tzimopoulos (PAS Giannina/Görögország), Deklan Wynne (Vancouver Whitecaps/Kanada), Sam Brotherton (Sunderland/Anglia), Tommy Smith (Ipswich Town/Anglia), Dane Ingham (Brisbane Roar/Ausztrália)

A védők közül Brotherton lesz az, aki a jövőben az angol élvonalban bizonyíthat majd, mivel 2017-től a Sunderland kötelékébe került.  A 27 éves Tommy Smith szintén Angliában bizonyít. 2007-ben került az Ipswich csapatához, onnan kölcsönben megjárta a Stevenage, Brentford, valamint Colchester gárdáját is. A védők között ők azok, akik komolyabb klubokban futballoztak. A többiek Új-Zélandon, illetve Ausztráliában bizonyítanak. A csapatnak jól fog jönni a két fiatal szigetországi rutinja.

Középpályások: Bill Tuiloma (Marseille/Franciaország), Clayton Lewis (Auckland City), Michael McGlinchey (Wellington Phoenix), Ryan Thomas (PEC Zwolle/Hollandia), Marco Rojas (Melbourne Victory/Ausztrália), Alex Rufer (Wellington Phoenix)

A középpályáról egyértelműen a védekező középpályás Tuilomát lehet kiemelni. A játékos mindössze még csak 22 éves. 2013 és 2015 között futballozott a Marseille utánpótlás csapatánál. Ezt követően került fel a felnőtt csapatba. Innen kölcsönadták őt a fejlődés és a több játéklehetőség reményében a Strasbourg-nak. 2013-tól tagja a nemzeti együttesnek. A Ligue 1 rutin jól fog jönni a pályán számára.

Csatárok: Chris Wood (Leeds United/Anglia), Monty Patterson (Ipswich Town/Anglia), Shane Smeltz (Borneo FC/Indonézia), Kosta Barbarouses (Wellington Phoenix)

A csatárok közül Chris Wood rendelkezik a legtöbb külföldi tapasztalattal. A 25 éves támadó futballozott többek között a Millwall, a West Bromwich, valamint a Leicester gárdájában is. 2015-ben csatlakozott a Leeds Unitedhez, ahol megtalálta a góllövő cipőjét, és 80 mérkőzésen 40 találatig jutott.

Új-Zéland idén szeretné megtörni a rossz szériáját a konföderációs-kupák történetében. Még nem fordult elő az, hogy továbbjussanak a csoportkörből. Reményeik szerint ez Oroszországban összejön, azonban a csoportjuk igazán keménynek ígérkezik, az Európa-bajnok portugálok, az Arany-kupa győztes mexikóiak, illetve a házigazda oroszok lesznek az ellenfeleik.