Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd.Kupa: Bemutatjuk Mexikó válogatottját!

Mint ahogy azt már az elmúlt jó néhány évben megszokhattuk az aktuális világbajnokság előtt, ezúttal is megrendezésre kerül a Konföderációs Kupa, melynek értelemszerűen a 2018-as Vb házigazdája, azaz Oroszország ad otthont. A Fociclub ezúttal az A kvartettben szereplő Mexikó válogattját mutatja be.

A Konföderációs Kupával kapcsolatos további felvezetőinkről itt olvashatnak:

KONFÖD.KUPA: OROSZORSZÁG BEMUTATÁSA

KONFÖD.KUPA: ÚJ-ZÉLAND BEMUTATÁSA

A KONFÖDERÁCIÓS KUPA SZÜLETÉSE

KONFÖDERÁCIÓS KUPA: STADIONMUSTRA

confmex

A Konföderációs Kupa elődjét először 1992-ben bonyolították le Fahd Király Kupa néven, a torna még 1995-ben futott az alábbi néven, majd 1997-ben változtatták meg Konföderációs Kupává. Az első három tornának egyaránt Szaúd-Arábia adott otthont, 1999-ben Mexikó, majd 2001-től lett bevezetve az, hogy adott világbajnokság házigazdája/házigazdái adjanak otthont ezen tornának. A mexikói válogatott idén hetedik alkalommal szerepelhet ezen  tornán (1995, 1997, 1999, 2001, 2005, 2013), 1999-ben hazai pályán hódította el a trófeát Mexikó. A 2017-es tornára a mexikói válogatott a 2015-ös Arany-kupa győzelmével kvalifikálta magát. Mexikó az 1999-es győzelme mellett legjobb eredménye egy bronzérem 1995-ből. Mexikó az A jelű kvartettben szerepelhet a házigazda Oroszország, az Európa-bajnok Portugália és Új-Zéland mellett.

Az mexikói válogatott kerete: 

Juan Carlos Osorio keretében több rutinos labdarúgó is helyett kapott. A kapuban mindenképpen kiemelendő a spanyol bajnokságban szereplő Granada hálóőre Ochoa aki feledtetni szeretné idei szezonját mivel kiesett a spanyol élvonalból a Granada együttesével. A torna kezdete előtt eldőlt a rutinos mexikói hátvéd Héctor Moreno sorsa is aki a Serie A-ban szereplő AS Roma együtteséhez igazolt a holland PSV-től. A védelemben továbbá megtalálható a rutinos Rafale Marquez is aki 139 alkalommal ölthette már magára a címeres mezt. A keretben megtalálhatók olyan rutinos labdarúgók, mint Layún, Jonathan és Giovani Dos Santos, Vela, Guardado, Herrera, Javier Hernández és Jimenez is.

Kapusok: Rodolfo Cota (Chivas Guadalajara), Alfredo Talavera (Deportivo Toluca), Guillermo Ochoa (Granada)

Védők:  Néstor Araujo (Santos Laguna), Carlos Salcedo (Fiorentina), Rafael Márquez (Atlas), Diego Reyes (Espanyol), Héctor Moreno (PSV Eindhoven), Luis Reyes (Atlas)

Középpályások: Jonathan dos Santos (Villarreal), Miguel Layún (FC Porto),Giovani dos Santos (LA Galaxy ),Carlos Vela (Real Sociedad), Hector Herrera (FC Porto), Jesús Corona (FC Porto), Andrés Guardado (PSV Eindhoven), Javier Aquino (Tigres UANL), Oswaldo Alanis (Chivas Quadalajara)

Támadók: Marco Fabián (Eintracht Frankfurt), Raúl Jiménez (Benfica), Javier Hernández (Bayer Leverkusen), Oribe Peralta (Club América), Hirving Lozano (Pachuca)

Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio

Válogatott húzóemberei lehetnek: 

Guillermo Ochoa (Granada): Klubcsapatában csalódáskeltő szezon után, miután keiestek a spanyol élvonalból a portás joggal bízhat egy remek Konföderációs Kupa szereplésben. A 31 éves hálóőr 80 alkalommal lépett már pályára a mexikói válogatottban.

Héctor Moreno (AS Roma): A 29 éves védő a Konföderációs Kupára készülő Mexikó védelmének második legrutinosabb tagja, 79 válogatottsággal. Moreno éppen a torna előtt váltott csapatott, méghozzás a PSV Eindhoven együttesét hagyta ott az olasz AS Roma kedvéért.

Andres Guardado (PSV Eindhoven): A mexikói középpálya legstabilabb pontja a 136 válogatottságnál tartó Andres Guardado. A 30 esztendős középpályás a PSV Eindhoven játékosa. Klubcsapatával idén ugyan nem sikerült trófeát nyernie, de így is 29 tétmérkőzésen lépett pályára a holland gárdában és 2 gólja mellett kiosztott 9 gólpasszt is.

Javier Hernandez (Leverkusen): A mexikói futball legeredményesebb játékosa nevezetesen Javier Hernandez is helyett kapott a mexikói keretben. Chicharito 92 mérkőzésen 47 gólt szerzett a mexikói válogatottban ezzel beállította Jared Borgetti 46 gólos rekordját. A Leverkusen támadójától a szurkolók joggal várhatják a gólokat, a gyógyszergyáriak színeiben az idei szezonban 36 mérkőzésen 13 gólt szerzett. Hernandez pályafutása során megfordult már a Manchester United és a Real Madrid csapatában is.

A mexikói válogatott menetrendje:

Június 18., 17.00, Kazan: Portugália – Mexikó
Június 21, 20.00, Sochi: Mexikó – Új-Zéland
Június 24., 17.00, Kazan: Mexikó – Oroszorzság

Képek: fifa.com

O.G.