Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Bemutatjuk Kamerunt!

A kameruni labdarúgó-válogatott is az egyike annak a nyolc csapatnak, akik részt vesznek június 17-től az oroszországi Konföderációs Kupán. 

További cikkeinkért, melyek a Konföderációs Kupáról íródtak, KATT:

A Konföderációs Kupa helyszínei
A Konföderációs Kupa születése

Konföderációs Kupa: Statisztikák, legek, érdekességek
Bemutatjuk a házigazda Oroszországot!
Bemutatjuk Új-Zélandot!
Bemutatjuk Mexikót!

Bemutatjuk Portugáliát!

cameroon-caf

Kamerun nyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját (Forrás: melt.com)

A kameruni labdarúgó-válogatott azzal kvalifikálta magát a Konföderációs Kupába, hogy 2017-ben megnyerték az Afrikai Nemzetek Kupáját. Ez volt az ötödik alkalom, hogy elhódították a trófeát. A Konföderációs Kupán eddig kétszer szerepeltek, 2001-ben és 2003-ban,amikor a döntőig meneteltek, igaz csak az ezüstérmet tudták bezsebelni. Már nem sokat kell várni arra, hogy kiderüljön, hogy mit tartogat számukra a 2017-es torna, igaz, a főpróbán, a Kolumbia elleni felkészülési meccsen sajnos csúnyán kikaptak. A keretet nem alkotják igazán nagy nevek, de szinte mindenki a saját bajnoksága első osztályában szerepel. Az egyik legveszélyesebb támadójuk Vincent Aboubakar lehet, akit a Porto adott kölcsön 2016 nyarán a Besiktásnak, ahol a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen 19 gólt szerzett. Első számú kapusuk, a Barcelonában nevelkedett André Onana, aki jelenleg az Ajax hálóőre.

A keret:

Kapusok:  Joseph Ondoa (Sevilla), André Onana (Ajax), Georges Bokwe (Mjöndalen)
Védők: Ernest Mabouka (MSK Zilina), Adolphe Teikeu (Sochaux), Michael Ngadeu-Ngadjui (Slavia Praha), Ambroise Oyongo (Montreal Impact), Jérome Guihoata (Panioniosz), Collins Fai (Standard Liege ), Lucien Owona (Alcorcón), Jonathan Ngwem (Progresso Sambizanga)
Középpályások: André Zambo (Marseille), Georges Mandjeck (Metz), Sébastien Siani (Oostende), Arnaud Djoum (Hearts)
Támadók: Nicolas Ngamaleu (Altach), Benjamin Moukandjo (Lorient), Jackues Zoua (Kaiserslautern ), Vincent Aboubakar (Porto), Olivier Boumal (Panathinaikosz), Christian Bassogog (Honan Csienje), Robert Ndip Tambe (Spartak Trnava), Karl Toko Ekambi (Angers)
Szövetségi kapitány: Hugo Broos

A csoportmérkőzések menetrendje:

B csoport:
Június 18. 20.00 (Moszkva): Kamerun – Chile
Június 22. 17.00 (Szentpétervár): Kamerun – Ausztrália
Június 22. 17.00 (Szocsi): Németország – Kamerun