Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Saint-Etiénne új menedzsere! – HIVATALOS

Megvan Christophe Galtier utódja, aki ugyebár közel nyolc esztendőt követően döntött úgy, hogy távozik a “zöldek” éléről. A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Saint-Etiénne hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a csapat irányítását a spanyol Óscar García veszi át. 

1200x675-v3

A fiatal spanyol szakember két esztendőre szóló szerződést írt alá a Saint-Etiénne csapatával – írja a klub weboldala. Óscar García személyében valóban egy fiatal tréner érkezett a “zöldek” élére, hiszen még mindig csak egy 44 éves szakemberről van szó. Ennek ellenére már dolgozhatott Spanyolországban, Angliában, Izraelben, s legutóbb Ausztriában tevékenykedett. No, de edzői karrierje előtt kezdjük a játékos pályafutásával…

Óscar García labdarúgó karrierje során megjárhatta a Barcelonát, a Valenciát és az Espanyolt is. Legszebb éveit természetesen a Barca színeiben töltötte, ahol öt esztendőt húzott le. Nyert többek között négy bajnoki címet, egy KEK-et és két Király Kupát a katalán gárda tagjaként.

Edzői pályafutása 2009-ben vette kezdetét, első megbízatását a katalán válogatottnál kapta meg, mint segédedző, itt egy évet töltött el. Innen a Barcelona utánpótlásba került, itt két esztendőn keresztül dolgozott. Óscar García 2012 nyarán a Maccabi Tel Aviv élére került, az izraeli csapatnál eltöltött ciklusa egy évig tartott, amely sikeresen zárult, hiszen bajnoki címre vezette tanítványait. Innen a Championship-ben szereplő Brighton együtteséhez vezetett az útja, új klubjánál közel állt a sikerhez, hiszen legénysége a rájátszást érő 6. helyen ért célba, ám végül a Premier League-be való feljutás nem sikerült a számukra. Egy esztendőt követően vissza is tért a Maccabi Tel Aviv élére, de csak nagyon rövid ideig, mivel 2014 szeptemberében a Watford irányítását vette át, nagy meglepetésre a vezetőség négy meccs után menesztette. Legközelebb közel 1,5 év elteltével kapott újra munkát, 2015 decemberében a Red Bull Salzburg kispadját foglalhatta el, az osztrák csapat élén egészen idén nyárig dolgozott, mellyel két bajnoki címet és két Osztrák Kupát zsebelt be.