Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Júliusig nem lesz nagy költekezés! – Sajtóhír

Egy 2013-as határozat értelmében az FC Barcelona júliusig nem kezdhet nagy költekezésbe (…)

Felkészül Marco VerrattI? (Kép: )

Egyelőre nem véletlen, hogy az FC Barcelona kapcsán – Marlon végeleges megszerzését leszámítva – eddig csak találgatások zajlanak azt illetően, hogy mely játékosokkal erősödhet a katalánok kerete a következő szezonra. A spanyol Marca ugyanis felhívja a figyelmet, egy 2013-ban kiadott határozatra, amely megszabja, hogy a Barca nem igazán költekezhet a nyár első hónapjában.

Még a Sandro Rosell-érában a klubnál bevezettek egy protokollt arra vonatkozóan, hogy a nettó adósság nem lehet több az EBITDA kétszeresénél. A határozat lényege, hogy csökkentsék az összes adósság mértékét, ugyanakkor mindez a klub sportprojektjeinek (lásd. játékosvásárlás, beruházások) szükségességére is kihat.

Az EBITDA angol rövidítése egy pénzügyi mutatószámnak, amely egy vállalat aktuális üzemi eredményességét mutatja még a kamatfizetés, az adózás és az értékcsökkenés előtt. 

A Marca szerint egyébként éppen ezért nem történt még meg Lionel Messi szerződéshosszabbítása, de például ugyanezért nem lehet Marco Verratti sem a Barcelona játékosa június vége előtt (…) Továbbá, ahogy azt a vezető spanyol sportlap is megemlíti a Barca “takarékoskodásához” közrejátszhat az is, hogy a klub a Camp Nou modernizálását, illetve Sant Joan Despiben egy új sportközpont építését tervezi.