Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehér Csaba, Rósa Dénes és Juhár Tamás a footgolfról

Három korábbi válogatott játékos is ott volt az I. Média Footgolf Kupán, melynek eredményéről már korábban beszámoltunk. A Digi Sport színeiben indult Fehér Csaba és Juhár Tamás, míg a Spíler Tv-t képviselte Rósa Dénes.

19144043_863485357134860_6064565298718572535_o

Rósa Dénes rúgás közben 

Fehér Csaba a Digi Sport szakértője ott volt az első footgolf világbajnokságon, melyet 2012-ben Kisorosziban rendeztek. Akkor harmadik lett, most pedig visszatért korábbi sikerei helyszínére, ahol 79 rúgással újra bronzérmes pozícióban zárt – „Érdekes volt így hosszú évek után újra Kisorosziban footgolfozni. Az élmény az hasonlóan fantasztikus volt, mint anno, viszont a rúgások és a célzások egy kicsit nehezebben mentek, de talán mondhatom, hogy a végére azért bemelegedtem.”

Juhár Tamás a Vasas egykori kiválósága, a Digi Sport szakértője 82 érintéssel tudta le a 18 szakaszos pályát. A footgolf számára sem volt újdonság – „Erről a sportágról csak annyit, hogy miután megismerkedtem vele, egyszer kijöttem az akkor 75 éves édesapámmal, illetve a 12 éves fiammal, és hárman játszottunk. Mindenki megtalálta maga számára a játék szépséget és értelmét. Bárkinek tudom ajánlani, akár rekreációs, akár versenysport szempontjából.”

A korábban a Fradiban meghatározó szerepet betöltő Rósa Dénes a Spíler Tv szakértőjeként próbálta ki a footgolfot – „Maga a sportág tetszett, ám Csabával és Tamással ellentétesen én nem vagyok mozgásban, így egy picit fájdalmas volt. A játék önmagában nagyon élvezetes, családdal, baráti társasággal kiváló kikapcsolódást nyújthat.”