Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kikapott a Fradi a horvátoktól

Előző héten vasárnap álltak edzésbe a zöld-fehérek, s ma már első edzőmeccsüket is letudták. Ellenfelük az előző horvát bajnokság hetedik helyezettje a Slaven Belupo volt. A Fradinál új csapat épül így nem okozott meglepetést, hogy még nem volt elég gördülékeny a játék, ráadásul többen sérüléssel küzdenek, ezért nem is tudtak pályára lépni.

19113944_1538387619551171_5713344689876847664_n fradi.hufradi.hu

Kora délután meghosszabbította lejáró szerződését Hajnal Tamás, így az egykor közel húsz éven keresztül külföldön játszó középpályás további egy évig a Fradit szolgálja. Május közepén még a terveiben a befejezés volt, úgy néz ki sikerült meggyőzni, hogy még egy évet ráhúzzon pályafutására. Így már csak egy öreg, a szerb Vladan Cukic sorsa kérdéses, aki már két éve visszavonult, de a mostani alapozásba is belefogott, igaz a mai edzőmeccsen nem lépett pályára. Az újak közül Fernando Gorriarán és Lovrencsics Balázs is a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Priskin Tamás a kispadon foglalt helyet, Bőle Lukács ellenben sérült, míg Otigba Kenneth egyelőre nem került be a keretbe.

Az első félidő legnagyobb lehetősége a “Kis Lovrencsics” előtt adódott, aki kiváló labdát kapott, két védőt is lefutott, de a kilépő kapus nagyszerűen zárta a szöget, s így hárított. A második félidőben Priskin is lehetőséget kapott, több cserejátékossal egyetemben, köztük az ifjú tehetséggel Csonka Andrással és Lakatos Istvánnal. A 73.percben egy szöglet után megszerezték a vezetést (s mint később kiderült így a győzelmet) a horvátok. Egy beívelésre Katic emelkedett a legmagasabbra, lefejelt labdáját pedig Sarlija közelről a hálóba pofozta.

A meccs után megállapítható volt, hogy a Fradinak ugyan voltak helyzetei, de ugyanott folytatja, mint tavaly, kimaradtak a lehetőségek, míg az ellenfél egy szöglet után megnyerte a meccset.

FTC-Slaven Belupo 0-1 (0-0)
Gól: Sarlija (74.)

FTC: Dibusz – Batik, Leandro, Sternberg – Gorriaran, Gera, Hajnal, Csernik – Radó, Lovrencsics B., Kundrák
Cserék: Holczer, Hüsing, Csonka, Bognár, Botka, Lakatos, Priskin

Slaven Belupo: Markovic – Puric, Medimorec, Jovicic, Musa – Katic, Goda – Baric, Rebernik, Bistrovic – Ivanovski
Cserék: Bartulovic, Telushi, Blazevic, Tatar, Hlevnjak, Kendes, Bogojevic, Arap, Sarlija.

Endrődi Dávid