Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Fradista Újpesten

Komolyan gondolják Újpesten, hogy mire edzőtáborba vonulnak nagyjából kialakuljon a játékoskeret, hiszen Filip Pajovic után kora este újabb labdarúgó érkezését jelentette be a lila-fehér klub. Nyáron már Zsótér Donát, Novothny Soma, Mijusko Bojovic, Litauszki Róbert, Nwobodo Obinna, Simon Krisztián, Németh Gergő, Tischler Patrik és az előbb említett Pajovic is aláírt a klubhoz. Most pedig újabb focistával bővült a játékoskeret. Ahogy tegnap írtuk Nagy Dániel is újpesti játékos lehet, s ma aláírta szerződését.

nagy - fradi.huHárom éve Orosz Pál mellett mosolygott (fradi.hu)

Az előbb említett játékosok közül Litauszki, Simon, Németh Gergő kihagyta az előző szezont, Pajovic a kispadon ücsörgött klubjában, Tischler a másodosztályban játszott, Bojovic a kieső Gyirmótban, Novothny tavasszal egyetlen gólt sem szerzett, Obinna játékban volt benne van fantázia, míg Zsótér a tavasszal végre képességének megfelelően teljesített. Nagy Dániel Újpesten nevelkedett, majd Hamburgba került 16 évesen. Hosszú ideig Németországban profiskodott, mígnem három éve hazatért, s a nagy rivális Ferencvároshoz szerződött. Egy év után nem marasztalták visszatért második otthonába a Bundesligába, oda is a harmadosztályba. A Würzburger Kickerssel első évben megnyerték a Bundesliga 3-at, így az előző évben a Bundesliga 2-ben játszhatott, volna… Ugyanis elvétve kapott csak szerepet a kieső csapatában. Most hazatért, s aláírt nevelő klubjához.

Az újpestiek hivatalos honlapjukon érdekesen mutatták be Nagy korábbi klubjait, legfőképpen Fradista korszakát:

“16 évesen a Megyeri útról igazolt a Hamburghoz, majd 2012 és 2014 között Osnabrückben futballozott. A német pályafutása ezek után egy kis időre szünetelt, de 2015-ben már a Würzburger csapatánál terelgette a labdát. A középpályás klubunk hívására újra Magyarországon és újra lila-fehér mezben áll hadba a 2017/2018-as bajnoki kiírásban.”

Endrődi Dávid