Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: horribilis összegért érkezhet a madridi kapus?

A francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain elvesztette bajnoki címét a 2016-2017-es idényben, ezért alighanem aktív lesz a nyári átigazolási ablakban a csapat. A legfrissebb hírek szerint a “Végy egy jó kapust!” elvet alkalmazná a PSG, célpontját pedig Madridban találta meg a dúsgazdag gárda.

Jan-OblakJan Oblak (fotó: footballwhispers.com)

A Paris Saint-Germain szinte tökéletes kerettel rendelkezik, a legtöbb poszton elképesztő tudású játékosok szaladgálnak a Parc des Princes-ben. Ugyanakkor a kapus poszttal sokan nem elégedettek, egyesek szerint se Kevin Trapp, se Alphonse Aréola nem elég jó megoldás a gólvonalon. A Goal értesülései szerint orvosolná is ezt a problémát a PSG, és kivetették hálójukat a spanyol Atlético Madrid kapusára, Jan Oblakra!

A szlovén válogatott portás egyértelműen a világ legjobb kapusai közé emelkedett az utóbbi években, elképesztő védésekre képes, és hallatlanul magabiztos. Állítólag ez igencsak imponál a párizsi vezetőségnek, és nem sajnálnák a pénzt Oblak megszerzésére: 100 millió eurót is hajlandóak lennének kifizetni célpontjukért! Hogy miért épp ennyit? A hálóőr szerződésbe foglalt kivásárlási ára pontosan ennyi, ennek megadása esetén a további tárgyalásokból kizárnák a “matracosokat”, azaz csupán Oblakkal kellene megegyezniük, hogy vihessék őt.

Mivel az Atlético 2018 januárjáig ki van zárva az átigazolási piacról, aligha szándékoznak megválni kulcsembereiktől. Ugyanakkor a franciák kivédenék mindezt, ha aktiválnák az előre meghatározott kivásárlási összeget.
A 24 éves Oblak egyébként egy hosszabb vállsérülés miatt két hónapot töltött partvonalon kívül a mögöttünk hagyott szezonban, ettől eltekintve kirobbanthatatlan a piros-fehér csíkosok kezdőjéből.