Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Asensio mesterhármasa, könnyed spanyol és portugál siker – videóval

Második játéknappal folytatódott a Lengyelországban zajló U21-es Európa-bajnokság. A B jelű kvartettben szereplő négyszeres győztes Spanyolország és az előző torna ezüstérmese Portugália is pályára lépett.

2479281_w1

U21-es Európa-bajnokság, Lengyelország (B-csoport)

Portugália – Szerbia 2-0 (1-0)
Helyszín:Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka (Bydgoszcz) Vezette: Bastien (francia)
Gólszerzők: Guedes (37.), Fernandes (88.)

Az előző tornán ezüstérmes portugál válogatott is megkezdte szereplését a Lengyelországban zajló U21-es Eb-n. A portugálok a B-csoport első fordulójában Szerbia válogatottja ellen léptek pályára. A mérkőzés elejétől a portugálok voltak aktívabbak és több komoly lehetőségük is volt a gólszerzésre. A szerbeknek is voltak jó pillanataik a mérkőzésen, de nem tudtak betalálni a portugál kapuba. Az első félidő hajrájában a portugál válogatott szerezte meg a vezetést, miután a szerbe kapus némi segítségével Guedes elé került a játékszer a portugál játékosnak pedig nem volt nehéz dolga a földön fekvő kapus felett a hálóba fejelni. Fordulást követően a szerbek próbaltak egyenlíteni, de nem tudták a hálóba gyötörni az egyenlítő találatot, pedig ígéretes lehetőségei voltak Grujicéknak. A mérkőzés véghajrájában a portugálok legnagyobb sztárja Renato Sanches aki csereként lépett pályára, zseniális gólpasszt adott Fernandes-nek aki beállította a 2-0-ás végeredményt.

https://www.youtube.com/watch?v=vjcHEwcjhq4

Spanyolország – Macedónia 5-0 (3-0)
Helyszín:Stadion GOSiR (Gdynia)Vezette: Lechner (osztrák)
Gólszerzők: Niguez (10.), Asensio (16., 54., 72.), Deulofeu (35., büntetőből)

A lengyelországi torna egyik legnagyobb esélye Spanyolország is megkezdte szereplését szombat este. A spanyol válogatott keretében olyan játékosok kaptak helyett, mint Marco Asensio, Hector Bellerin, Saúl Niguez, Gerard Deulofeu, Borja Mayoral, Inaki Williams. A négyszeres győztes spanyolok kezdtek jobban az újonc macedónok ellen, már a 10. percben vezetést szereztek Saúl Niguez révén. A 16. percben pedig már kettővel mentek a hispánok a Real Madrid sztárja Marco Asensio álomgólja után. A teljesen széteső macedónok a 35. percben büntetőhöz jutatták a spanyolokat, amit a Milan játékosa Gerard Deulofeu értékesített. Forulást követően Asensio duplázott ezzel pedig mesterhármast könyvelhetett el az U21-es Eb első csoportmeccsén. A mérkőzés további részében nem született újabb találat ezzel pedig Spanyolország esélyeshez méltóan magabiztosan ütötte ki az újonc macedónokat.

https://www.youtube.com/watch?v=xkpUWC27e8M&t=2s

Képek: uefa.com

O.G.