Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Villa duplázott, kikapott a címvédő – videóval

Tegnap este és mára virradó hajnalban további mérkőzéseket is játszottak az MLS-ben. Villa duplájával nyert a New York City a címvédő ellen, míg az Orlando gólgazdag meccsen ikszelt. Emellett győzött még az Atlanta, és a Toronto is hozta a kötelezőt.

IMG_20170618_094240

Villa hozta meg az esős meccsen a New York City győzelmét (forrás: twitter.com/NYCFC)

Még tegnap este került sor az MLS-ben a New York City – Seattle Sounders rangadóra. A vendég, s egyben címvédő együttes a kevés kaput találó lövést hozó első félidő végéhez közeledve Roldan révén került előnybe (0-1). De hiába vonulhattak előnnyel a szünetre a címvédő játékosai, a fordulás tényleges fordulatot is hozott a bajnokin. David Villa is hozta jó formáját, ugyanis a spanyol révén fordított, és nyert a City! Először az 52. percben büntetőből (1-1), majd a 77. minutumban talált be a New York-i klub gólgyárosa (2-1)! Ezzel a három pontot otthon tudta tartani Viera csapata.

New York City – Seattle Sounders • 2-1 (0-1)
Helyszín: Yankee Stadium – 25.073
Gólszerzők: Villa (52. – büntetőből, 77.), ill. Roldan (40.)


Mára virradó hajnalban jött a meccsdömping a tengerentúli bajnokságban. Elsőként az Atlanta United – Columbus Crew meccsen indult útjára a labda. Az újonc hazaiak Villalba révén még vezettek, de az első játékrészben Higuaín kiegyenlített (1-1). A folytatásban viszont a hazaiak voltak az abszolút nyerők – elsőként a szünet után Almiron talált be a 67. percben (2-1), majd a hajrában Martinez állította be a végeredményt (3-1)! Összességében is jobb volt a hazai csapat, amely zsinórban 3. vereségét (a bajnokságban zsinórban 2.) okozta a Crew számára. A két klub ezzel most egymás nyakán áll a keleti tabellán – az Atlanta 21 ponttal a hatodik, míg a Columbus 22-vel az ötödik.

Atlanta United – Columbus Crew • 3-1 (1-1)
Helyszín: Bobby Dodd Stadium – 44.922 néző
Gólszerzők: Villalba (16.), Almiron (67.), Martinez (88.), ill. Higuaín (26.)


Igencsak gólgazdag meccset láthatott az Orlando City – Montreal Impact meccsére kilátogató publikum! Az első játékrész elején Kaká gólpassza után került előnybe Garcia révén a City, majd jött az egyenlítés, de hiába, a félidő végén újból megszerezték a vezetést a lilák (2-1). Ezzel szemben a folytatásban a vendégek részéről jött Piatti, aki villámgyorsan duplázott (2-3), és nagyon úgy tűnt, a kanadai klub elviszi USA-ból a három pontot. Ez azonban mégsem így lett, hiszen a hosszabbítás negyedik percében Spector régen pontot mentett az Orlando (3-3)! A hatgólos meccs után az Orlando City keleten a 4., míg a Montreal Impact ugyanitt a 8. helyen áll.

Orlando City – Montreal Impact • 3-3 (2-1)
Helyszín: Orlando City Stadium – 25.527 néző
Gólszerzők: Garcia (8.), Rivas (23.), Martinez (90+4.), ill. Dzemaili (16.), Piatti (58., 59.)


A Toronto hazai környezetben fogadta USA fővárosi csapatát, azaz a DC Unitedet. A hazaiknak kötelező volt a győzelem, amit meg is oldottak végül, de a szünetig nem esett gólt. Azt követően a 60. minutumban Altidore talált be (1-0), majd a hajrában alakult ki a végeredmény, amikor is Giovinco labdáját Hamilton juttatta a kapuba (2-0). Ezzel eldőlt tehát a három pont sorsa, amely nem szolgáltatott meglepetést. A Toronto ezzel keleten vezet, de csupán egy ponttal megelőzve Nikolicsékat, míg a DC United az utolsó ebben a konferenciában, azaz a tizenegyedik.

Toronto FC – DC United • 2-0 (0-0)
Helyszín: BMO Field – 28.627 néző
Gólszerzők: Altidore (60.), Hamilton (85.), ill.

Nagy Dávid