Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: az MU elvágyódó játékosára csapnának le?

Az angol élvonalbeli Tottenham Hotspur jó szezont zárt, hiszen kiharcolta a második helyet a bajnokságban, és jövőre biztosan elindulhat a Bajnokok Ligája (BL) csoportkörében. Ehhez azonban bővebb keret dukál, és a hírek szerint Mauricio Pochettino, a gárda argentin menedzsere tenne is érte, hogy a rendelkezésre álló játékosok köre bővüljön.

Chris-SmallingChris Smalling (fotó: Teamtalk)

A Tottenham a 2016-2017-es szezonban is szerepelt a BL csoportkörében, és a Monaco, Leverkusen, CSZKA Moszkva hármas mellől sokan egyértelmű továbbjutóként könyvelték el a “sarkantyúsokat”. Ezzel szemben a Pochettino-csapat csoportharmardikként kiesett, és az Európa-ligában folytathatta. Ott se jutott sokáig a Spurs, a belga Gent jelentette a végállomást mindjárt a legjobb 32 között.
Sokan arra fogták a londoniak igencsak vérszegény nemzetközi kupaszereplését, hogy a keret nem elég bő, a több frontos terhelés megfeküdte a fehér mezesek gyomrát. Idén újra BL-résztvevő a Tottenham, de immár komolyabb ambíciókkal.

Ezen a nyáron még nincs számottevő igazolása Pochettinóéknak, de a hírek szerint ez hamarosan megváltozhat, ugyanis angol sajtóorgánumok arról írtak, hogy a Premier League 2. helyezettje ajánlatot készít elő a Manchester United középhátvédjéért, Chris Smallingért! Állítólag a 27 esztendős angol válogatott hátvéd elvágyódik az Old Traffordról, mivel Eric Bailly és Marcos Rojo mögött már eddig is csak sérüléseknek vagy eltiltásoknak köszönhetően kapott szerepet, most azonban Victor Lindelöf érkezésével még inkább megritkulhatnak a játékpercei. Amennyiben hinni lehet a híreszteléseknek, Mauricio Pochettino mindenképpen bővítené a belső védők körét, hogy Toby Alderweireldnek és Jan Vertonghennek legyen alternatívája.

Smalling a most elhagyott szezonban csupán 18 bajnoki meccsen lépett pályára a United színeiben. Szerződése 2019-ig él a “vörös ördögöknél”, piaci értékét pedig 20 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.