Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szabadrúgás-specialistát venne az Arsenal

A Bayer Leverkusen török játékosát nézte ki magának az Arsenal. Arsene Wengernek azért akadt meg a szeme a középpályáson, mivel szabadrúgásokból életveszélyes az ellenfél kapujára.

276102_hakan_calhanoglu

Hakan Calhanoglu iránt nagy az érdeklődés a Premier Leauge-ből. Az Arsenal az első számú klub, aki a nyáron le szeretné igazolna a törököt. Az Ágyúsokon kívül azonban a Chelsea és az olasz Lazio is sorban áll a játékos kegyeiért.

A Bayer Leverkusenhez 2019-ig köti szerződés a szabadrúgás-specialistát, azonban a szerződésben van egy 32.5 millió euróról szóló kivásárlási záradék. Ez az összeg egyik klubnak sem okozhat akadályt abban, hogy megvásárolják a játékost.

Az elmúlt idényben a török középpályás összesen 22 alkalommal lépett pályára. Ebből 7-szer talált be az ellenfél kapujába, és 7 alkalommal juttatta gólhelyzetbe csapattársait.

Calhanoglu univerzális játékosnak számít a középpályán. Bármelyik szélen, de akár középen is bevethető. Előre tolva a támadó feladatokat is ellátja, de a védekezés sem okoz számára problémát. Lövőtechnikájával sincs gond, akcióból életveszélyes az ellenfél kapujára. A specialitása azonban a szabadrúgások remek ellövésében mutatkozik meg.

kép: lanlinglaurel

Nagy Gábor