Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Trezeguet is megszólalt Mbappé jövőjével kapcsolatban

A francia futball számos ikonikus csatárt adott a világnak az elmúlt évtizedek során, egyikük a francia Monacóban és az olasz Juventusban is szép sikereket elérő David Trezeguet. A korábbi világ- és Európa-bajnok most hallatta is a hangját, a gall labdarúgás jelenlegi üstököséről, Kylian Mbappéról ejtett szót.

1495170733_195530_1495170947_noticia_normalMbappé és Trezeguet (fotó: AS)

Az AS Monaco csapatával francia bajnoki címig jutó Kylian Mbappé idén robbant be igazán a köztudatba, pazar szezont futott ugyanis a hercegségi együttes színeiben. A mindössze 18 esztendős csatár 44 mérkőzésen 26 gólt és 14 gólpasszt jegyzett a 2016-2017-es idényben, ami kiváló mutató lenne egy rutinos labdarúgótól is, de ennyire fiatalon egészen kivételes képességekről árulkodik.
Nem csoda, hogy Mbappé számos európai topcsapat érdeklődését felkeltette, és a hírek szerint többek közt a Real Madrid, az Arsenal és a Paris Saint-Germain is szívesen megkaparintaná magának az ifjú gólvágót.

David Trezeguet, a Monaco korábbi kiválósága azonban nem sietne ennyire Mbappé helyében. A 39 esztendős egykori csatárzseni így nyilatkozott a Goal-nak:

“Már a Monaco Juventus elleni BL-elődöntőjében látszott, hogy Kylian kiváló képességű labdarúgó. Tudatában van a tehetségének, ahogy annak is, hogy mindössze 18 éves. A Monacónál remek lehetőséget kapott, hiszen nemcsak egy csodálatos városban futballozhat, hanem az ottani akadémia is világklasszis. Persze tudom, a mai fociban minden nagyon gyorsan történik, fontosak a gazdasági mutatók, de én úgy gondolom, hogy idővel úgyis minden megtörténik természetes módon, semmit nem kell erőltetni. Az én véleményem az, hogy Mbappénak van még mit bizonyítania a Monaco labdarúgójaként.”

Trezeguet szavaiban alighanem komoly igazság van, ugyanakkor talán mégse lenne meglepő, ha a monacói csatár váltana a nyár folyamán. Mostanra már a francia felnőtt válogatottban is számolnak a fiatal titánnal, minden bizonnyal fantasztikus jövő előtt áll.