Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Győzelemmel kezdtek a németek és az olaszok – videóval

A C-csoport két favoritja győzelemmel kezdte a mai este folyamán az U21-es Európa-bajnokságot. A németek kora este a cseheket verték, majd ugyanilyen biztosan ezt követően az olaszok a dánokat nyomták le.

IMG_20170618_210245

A németek sikerrel kezdték meg a lengyelországi korosztályos Eb-t (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG • C-CSOPORT, 1. FORDULÓ

A németek és a csehek is megkezdték szereplésüket a lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon, a C-csoport nyitányán egymás ellen ma kora este. A mérkőzés toronymagas esélyesei a németek voltak a fogadóirodáknál, s akik tétjeiket Németország győzelmére tették, nem kellett csalódniuk.

Már az ötödik percben Gnarby lőtte volna be a labdát a csehek kapujába, miután áttört a védelmen, de sajnálatára a labda mellé ment. A 28. minutumban is nagy helyzetbe került Gnarby, akinek lövésénél ezúttal Zima kapusnak kellett bravúrral védenie, hiszen kapufára tolta a labdát. A félidő végén született meg a találkozó első gólja, előnybe kerültek a németek. A 44. percben Weiser labdáját Meyer vágta be tizenhatról (1-0)! Ezzel lényegében zárult is a félidő, megérdemelten vezettek a németek, míg a csehek a kaput sem tudták eltalálni.

Nem sokat kellett várni a szünet után arra, hogy a német válogatott növelje előnyét, ugyanis az 50. percben már kettővel ment a csehek mai ellenfele! Ekkor a védelmi hibát Gnarby kihasználva lőtte a labdát a kapuba (2-0)! Ezután éledezni kezdett Csehország – az 58. minutumban Schick kevéssel lőtte fölé a kipattanót, majd a 63. percben Jankto kísérletét mentette az egyik német védő. Az első gólnál asszisztáló Weiser maga is betalált volna, ám a 69. minutumban fölé szállt próbálkozása. A hajrában Jankto kezezése miatt jutott tizenegyeshez a német válogatott. A labda mögé Selke állt, viszont a párharcot Zima nyerte meg, hiszen a cseh hálóőr kivédte a büntetőt! Így “csak” kettővel nyertek a németek a C-csoport nyitómeccsén Csehország ellen. A végéig a csehek csak egyszer találták el a németek kapuját, így maximum is csak a szépítést tudták volna ők összehozni a német fiatalok ellen.

Németország – Csehország • 2-0 (1-0)
Helyszín: Stadion Miejski, Tychy – 14.051 néző. Vezette: Jesús Gil Manzano (spanyol)
Gólszerzők: Meyer (44.), Gnarby (50.), ill.
Sárga lapok: – , ill. Travnik (83.), Jankto (89.)
Kiállítás:

Németország: Pollersbeck – Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt – Dahoud (Jung, 66.), Arnold (Haberer, 86.) – Weiser (Philipp, 76.), Meyer, Gnarby – Selke. Szövetségi kapitány: Stefan Kuntz

Csehország: Zima – Sacek (Chory, 81.), Luftner, Simic, Havel – Sevcik (Barak, 56.), Soucek, Travnik – Cerny (Hasek, 72.), Schick, Jankto. Szövetségi kapitány: Vítězslav Lavička

https://youtu.be/MNmOPoMYrsw


IMG_20170618_224800

Az olaszok is ünnepelhettek (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

A C-csoport első fordulójában a második mérkőzésén Dánia Olaszországgal csapott össze. Az olaszok bivalyerős kezdővel álltak fel, és sok helyzetet ki is alakítottak az első félidőben, mezőnyben pedig valamelyest a dánok voltak jobbak, ám gól nélkül ért véget a meccs első fele.

A folytatásban azonban ez változott, hiszen megszületett a meccs első találata kevéssel a fordulás után, amikor is előnybe került Olaszország. Az 54. minutumban Pellegrini vágta be ollózva a kipattanót a dán kapuba, igazi bombagól volt ez (0-1)! A meccs végéig már nem alakultak ki komoly helyzetek, de akkor viszont a második nagy szünet utáni lehetőségből újabb olasz találat esett! A 86. minutumban Chiesa beívelését követően Petagna lőtte a labdát a kapuba, ezzel egyben be is állítva a végeredményt (0-2)!

Igaz, a második félidőben csak két olasz lövés találta el a kaput – a dánoknak ez nem jött össze ellenfelükkel szemben – , de abból gól is született, amely a meccset eldöntötte. 2-0-ra nyertek tehát az olaszok, így a második helyről várhatják a folytatást a C-csoportban.

Ezzel együtt a lengyelországi korosztályos Eb első csoportkörének végéhez is értünk.

Dánia – Olaszország • 0-2 (0-0)
Helyszín: Stadion Cracovia, Krakkó. Vezette: Ivan Kružliak (szlovák)
Gólszerzők: – , ill. Pellegrini (54.), Petagna (86.)
Sárga lapok: Norgaard (26.), Holst (83.), ill.
Kiállítás:

Dánia: Højbjerg – Holst, Banggaard, Maxso, Blaabjerg – Hijulsager, Norgaard, Christensen, Borsting (Duelund, 79.) – Andersen (Marcondes, 80.), Ingvartsen (Zohore, 72.). Szövetségi kapitány: Lasse Vigen Christensen

Olaszország: Donnarumma – Conti, Rugani, Caldara, Barreca – Pellegrini, Gagliardini, Benassi (Grassi, 73.) – Berardi (Chiesa, 67.), Petagna (Cerri, 86.), Bernardeschi. Szövetségi kapitány: Luigi Di Biagio

VIDEÓ HAMAROSAN!


A C-csoport állása az 1. fordulót követően

IMG_20170618_224557

Nagy Dávid