Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vissza a jövőbe: A Parma már a Serie B-ben!

Két éve már annak, hogy csődöt mondott a Parma és ennek köszönhetően egészen a negyedosztályig száműzték őket. Viszont hamvaiból élesztették újjá a klubot, ahol most új vezetőséggel, stabilabb anyagi háttérrel a céljuk nem más, mint visszajutni a legmagasabb osztályba, a Serie A-ba.

19275166_1198277706948622_3767198217606734972_n

Kimondottan jó úton is vannak. Az elmúlt esztendők során a klub sorra mászta meg az akadályokat és alig pár napja érkeztek meg egy mérföldkőhöz.

Ugyanis a Lega Pro Play Off-ban “döntőztek” az Alessandria együttesével, mégpedig azért, hogy eldöntsék, melyikük is jut fel az olasz másodosztályba, a Serie B-be.

A mérkőzést Firenzében, a Stado Franchiban rendezték meg, ami ugyebár a Fiorentina hírhedt komplexuma. Annak ellenére, hogy alapvetően két harmadosztályú gárda csapott össze, szinte igen komoly nézősereg gyűlt össze, hogy kiszurkolja kedvencének a feljutást. A lelátón olyan híresség is helyet foglalt, aki anno a Parma kötelékében vált világhírűvé. Nem más, mint Hernan Crespo. Mellékinformáció, hogy úgy vélik, hogy az új kínai tulajdonos őt akarja majd felruházni az “általános igazgatói” poszttal.

Mindenesetre a találkozó kimondottan jól kezdődött az argentin klasszis egykori csapatának. Ugyanis már a 12. percben megszerezték vezetést, amikor Manuel Scavone fejelte a kapuba a labdát. Annak ellenére, hogy sorra dolgozta ki a helyzeteit a csapat, csak a második félidőben tudta megduplázni az előnyt. Egy elég érdekes góllal. Lényegében beerőszakolták a labdát a kapuba. Végül azzal a találattal be is biztosította a győzelmét és a feljutást a Parma.

Innen már csak egy lépés..

A mérkőzés rövid összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=Tvl_qX44zjs