Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Győztek az angolok, a házigazda a címvédővel ikszelt – videóval

A Lengyelországban zajló U21-es labdarúgó Európa-bajnokságban elértünk a csoportkör második fordulójához. Az ‘A’ jelű kvartettben az angolok izgalmas meccsen győzték le a szlovákokat, majd egy hasonló kaliberű találkozón ikszeltek a címvédő svédekkel a lengyelek. 

UEFA U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG • A-CSOPORT

IMG_20170619_215610

A fehérben játszó szlovákok csak egy félideig örülhettek (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

Hiába volt alig a labda a szlovákoknál az angolok elleni meccs első félidejében, mégis jobban éltek a helyzeteikkel, 3-ból 3 lövésük ment kapura, egy pedig gól lett. A 23. percben Rusnak beívelése Chrien fejét találta meg, a labda pedig Anglia kapujában landolt (1-0)! A 42. minutumban akár megduplázhatta volna előnyét Szlovákia, de nagy helyzet maradt ki, amikor is Mihalik távoli löketét Pickford védte. A szünet előtt még Anglia az egalizáláshoz került közel, ám James Ward-Prowse szabadrúgását védte a szlovák hálóőr a hosszabbítás első percében.

Viszont hiába volt jó a kezdés, ha a folytatásban nem tudta hozni ugyanazt Szlovákia, vagy legalább a pontszerzést, ugyanis ez sem jött össze. Mawson már az 50. percben jelezte, Anglia nagyobb fokozatra kapcsolt. Az angol első lövését védte a kapus, de a szigetországi játékos a kipattanót már bepofozta, ezzel egál lett az eredmény (1-1)! Tizenegy perc telt el ezután, és jött az újabb angol gól! Anglia fordításában Ward-Prowse játszott szerepet, aki asszisztált, valamint Redmond, aki a befejezést hozta össze (1-2)! Az angolok ezzel gyorsan lerendezték a meccset, hiszen Szlovákia a szünet után többet tartotta a labdát, de a kaput sem találta el, míg Anglia 6 próbálkozásából 5 ment kapura, s ezekből 2 gól született. Az angol U21-es válogatott először ezen az Eb-n, így egy lépést tett a továbbjutás felé, de még nem dőlt el semmi.

Szlovákia – Anglia • 1-2 (1-0)
Helyszín: Kolporter Arena, Kielce – 12.087 néző
Gólszerzők: Chrien (23.), ill. Mawson (50.), Redmond (61.)

https://youtu.be/y8pETQ3J3mY


IMG_20170619_223216

Az első és az utolsó gól is a házigazdáé volt, így a lengyelek még bízhatnak a továbbjutásban (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

A házigazda lengyel válogatott is pályára lépett ma, és igyekezett kijavítani első fordulós vereségét. Az ellenfél nem akárki volt, hanem a címvédő svéd válogatott.

Nagyon jól kezdte Lengyelország a mérkőzést, ugyanis a 6. minutumban Kownacki passza után Moneta révén került bevételre a svéd kapu (1-0)! Három perccel később majdnem megduplázta előnyét a lengyel nemzeti csapat, de Stepinski lövésénél nagyot védett a svédek kapusa. A félidő vége felé közeledve felpörögtek az események! A 36. minutumban Fransson próbált szépíteni, de a lengyel kapus is a helyén volt, és nagyot mentett, ám a kipattanót Strandberg bevágta, így sikerült az egyenlítés Svédország számára (1-1)! Olssson beívelése után pedig a 41. percben már a svédek örülhettek – ekkor a beívelt labdát Larsson fejelte be, s a címvédő végül előnnyel mehetett a szünetre (1-2)!

A szünet után sok érdekes nem történt az első félidővel szemben, de a hajrára jöttek újból az izgalmak. A 82. percben a címvédő kapusának bravúros védésere volt szükség, amikor is Kownacki fejese hullott volna be! A rendes játékidő utolsó percében pedig tizenegyessel jöhettek a lengyelek! A labda mögé Kownacki állt, és sikerrel lőtte be a büntetőt, válogatottjának pedig pontot mentve életben tartotta továbbjutási reményeit (2-2)! Ezzel lényegében is zárult a találkozó, amelynek második félidejének vége is izgalmasan alakult, ahogy maga az A-csoport állása is elég izgalmasan fest a zárókör előtt, hiszen így ezek után most a címvédőnek is kapaszkodnia kell.

Lengyelország – Svédország 2-2 • (1-2)
Helyszín: Arena Lublin, Lublin
Gólszerzők: Moneta (6.), Kownacki (90+1. – büntetőből), ill. Strandberg (36.), Larsson (41.)

https://youtu.be/UjwNlIjrUno


Az A-csoport állása a 2. fordulót követően

IMG_20170619_224437

Nagy Dávid