Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntött az UEFA Gulácsiék ügyében

A Red Bull tulajdonában lévő Salzburg és a Lipcse is kiharcolta az indulási jogot a Bajnokok Ligájában, azonban a mai napig kérdéses volt az, hogy az egy tulajdonban lévő klubok indulhatnak-e a legrangosabb európai kupasorozatban.

RB-Leipzig

Az UEFA meghozta a döntést, és végül mindkét klub indulási jogot kapott a Bajnokok Ligájában. A probléma az volt az indulási jogokkal, hogy az UEFA nem engedte azt, hogy egy tulajdonos több csapata is indulhasson a kupasorozatban. A Salzburg bajnok lett Ausztriában, Gulácsi Péterrel a gólvonalon a Lipcse pedig az ezüstérmet kaparintotta meg a német pontvadászatban, így, ha csak egy klub indulhatott volna, akkor nagy valószínűséggel a bajnok osztrákokra esett volna a választás.

Az szövetség a döntést azzal indokolta, hogy nincs olyan személy, aki mindkét klub vezetőségében egyaránt döntő befolyással rendelkezne.

Az osztrákoknak lesz nehezebb dolguk a főtáblára jutásban, mivel a második selejtezőkörben kapcsolódnak be, ahol az ellenfelük vagy Hibernians vagy az FCI Tallinn lesz. A Lipcse sokkal kedvezőbb helyzetből várja a sorozatot, mivel a csoportkörben fog debütálni.

kép: .insideworldfootball.com

Nagy Gábor