Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fontos az utánpótlás

Rekordszámú, 104 nevezővel zajlott Monoron, a Paplapos Footgolf Club pályáján rendezett, V. Junior Footgolf Kupa. Az öt korosztályban versengő fiatalok jelenthetik a sportág hosszútávú utánpótlását.

DSC04849

Tizennyolc éven aluliak számára rendezték meg az ötödik footgolfos utánpótlástornát. A 2012-es világbajnok, Lengyel Béla utánpótláskoordinátorként segített a hazai labdarúgó klubok fiataljaival megismertetni a futball és a golf ötvözetéből létrejött sportágat.

Az utánpótlástoborzásnak is beillő, négy korosztályra bontott verseny már az ötödik kiírásnál tart és idén Monorra látogatott, ahol most először, száz felett volt a fiatal nevezők létszáma. A verseny rangját mutatja, hogy dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára vállalta az esemény fővédnöki tisztségét.

A legidősebbeknél (U16-18) nem született meglepetés, a rutinos bajnoki résztvevőnek számító Juhász Donát (FTC Footgolf) bizonyult a legjobbnak. Az U14-15-ösöknél Rácz Béla (ASI Dinamo), az U12-13-as korcsoportban a Footgolf Országos Bajnokság junior bajnoka, Kókai Bence (Royal), az U10-11-esek között Badó Máté (Royal), míg a legfiatalabbaknál (U8-9) Pasó Milán (FTC Footgolf) nyert. A legfiatalabb női induló Sági Panka (lent) volt.

DSC05131