Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Spanyolország nyerte a rangadót – VIDEÓ

A B csoporttal folytatódott az U21-es Európa-bajnokság. 18:00-s kezdettel a szerb-macedón összecsapás nyitotta meg a napot, majd az est rangadóval folytatódott, Spanyolország legjobbjai feszültek neki Portugáliának.

19390742_1362191793830555_7478798526965596688_o

Szerbia U21 – Macedónia U21 2:2 (1:0)
Gólszerzők: Gacinovic (24.), Djurdjevic (90.) ill. Bardhi (64.), Gjorgjev (83.)
Kiállítva: Pankov (93.) ill. –

11 percet kellett várnia az első helyzetre. Zivkovic beadásába Grujic tette bele a fejét, de balszerencséjére a labda elkerülte a kaput. A 24. percben a Frankfurt középpályása volt a legszemfülesebb, és csapott le a kipattanóra. Ezzel meg is szerezte csapatának a vezetést, és ez az első félidőben ki is tartott.

A második félidőben a 63. percig kellett várni az első komolyabb eseményre. Zivkovic kézzel ért bele a labdába a tizenhatoson belül, így macedónia rúghatott büntetőt. Bardhi állt a labda mögé, és esélyt sem adva a kapusnak vágta be a labdát a hálóba. A 83. percben Gjorgjev átverekedte magát a védők során, és a megpattanó labdája a hálóban kötött ki. Ezzel nem sokkal a lefújás előtt fordítani tudott Macedónia. A szerbek nem adták fel, és a 90. percben Djurdjevic látványos góllal mentett pontot hazájának. A ráadásban Pankov kipontozódott, így a lefújás előtt nem sokkal kellett elhagynia a játékteret.

https://www.youtube.com/watch?v=sMaZi0Y1UVk

Portugália U21 – Spanyolország U21 1:3 (0:1)
Gólszerző: Bruma (77.) ill. Niguez (21.), Ramirez (65.), Williams (93.)

Kemény ellenfelek feszültek egymásnak az este folyamán. A spanyol keretben helyet kapott a Real Madrid kiválósága, Asensio illetve az AC Milan középpályása, Deulofeu is. A portugál keretben kezdőként lépett pályára a PSG csatára, Guedes valamint a Bayern München 19 éves középpályása, Renato Sanches is.

Az első komolyabb helyzetig a 11. percig kellett várni. Daniel Podence kapott pontos passzt, majd tüzelt kapura, balszerencséjére a labda a jobb kapufán csattant. A 21. percben az Atletico Madridot erősítő Saul Niguez már nem hibázott. A tizenhatosról lőtt, és a megpattanó labdája szerencsésen hullott a portugál hálóba. A 38. percben az Arsenal-t erősítő Bellerin harcolt ki egyenlítése lehetőséget, de Varela számított a jobbra tekert labdára, és hárítani tudott. A 40. percben Asensio küldött pontos labdát Ramirez felé, a lövés a kapu mellett szállt el, így nem született meg az egyenlítő talált.

A második játékrészben már hamar felpörögtek az események. A 47. percben Fernandes tüzelt, azonban Arrizabalaga hárítani tudott. Az 51. percben Daniel Podence mutatott be remek cselsorozatot, és verekedte be magát az ötösön belülre, ám a lövése a kapu mellé ment. Az 52. percben Marco Asensio csapott le a kipattanóra, de az utolsó pillanatban az egyik védő tisztázni tudott. A 65. percben Deulofeu helyzetbe hozta csapattársát, Ramirez meg is kapta a labdát, és lőtt a jobb alsó sarokba. Ezzel már 2 gólosra növelte Spanyolország az előnyét. A 77. percben Bruma tüzelt, és találatával megszerezte Portugáliának a becsületgólt. A hajrában még a Bilbao-t erősítő Williams is betalált, így alakult ki a 1:3-as végeredmény.

https://www.youtube.com/watch?v=zQ5C7x6JJAI

https://www.youtube.com/watch?v=wSSUSJ_2PEs

https://www.youtube.com/watch?v=AMmrTIgpEEY

kép: U21 Europe Championship Facebook

Nagy Gábor