Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Csak a magyar válogatottnál nem látják…”

Az 1992 óta futó horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságnak (1. HNL) soha nem volt még nem délszláv országból érkező gólkirálya. Ezidáig 21 ízben horvát, kétszer bosnyák, egy-egy alkalommal pedig montenegrói és macedón gólkirály volt déli szomszédunknak. A 2016/17-es szezonban ez a sorozat megszakadt, ugyanis Futács Márkó 18 találattal a legeredményesebb játékos tudott lenni a Hajduk Split csatáraként. Mindez mégsem volt elegendő Bernd Storck válogatott meghívójára. A horvát sajtó értetlenül állt az eset előtt, most pedig a Hajduk Split sportigázhatója is megszólalt.

715OwwMADkLGFU8is

A horvát dalmatinskiportal.hr terjedelmes interjút készített a Hajduk Split sportigazgatójával. Marino Branco sok témát érintett, többek között a Futács Márkó révén felmerülő pozitív és negatív dolgokat – “Könnyű most azt mondani, hogy Futács 1,5 vagy 2 millió eurót ér, de mit mondtak egy évvel ezelőtt? Remek döntést hozott, amikor elfogadta a nagyobb pénzzel kecsegtető Törökország helyett. Esélyt adtunk neki, hogy újra a megfelelő útra terelje pályafutását. Csak egyedül a magyar válogatottnál nem látják, hogy milyen jó játékosról van szó. Futács gólkirály lett, de nem hívták be a válogatottba, mindeközben Andorra ellen kikaptak. Nem értem és nem tudom, miért nem kapott meghívót, csodálkoztam, hogy nincs a neve a keretben és ezzel nem vagyok egyedül. Szerencsére nem csak a válogatottbeli szereplés számít, amikor egy futballista piaci értékét meghatározzák. A Hajdukban nyújtott teljesítményével így is felkeltette több csapat érdeklődését. Szeretnénk őt megtartani, bízom benne, hogy sikerülni fog.”

További érdekesség, hogy mindössze másodszor tudott gólkirályt adni Horvátországba a Hajduk Split. Legutóbb még az első kiírásban 1992-ben Adrian Kozniku tudta bezsebelni a nívós elismerést. Futács a bajnokság mellett a kupában is eredményes volt, 2 meccsen 3 gólt szerzett, így összességében 28 mérkőzésen 21 góllal zárt a 2016/17-es szezonban, felkeltve ezzel sok-sok klub figyelmét.