Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elveszítheti ifjú sztárját az Újpest

Tegnapi cikkünkben jeleztük, hogy az Újpest labdarúgócsapata Ausztriába utazott edzőtáborba, s felsoroltuk a távozó focistákat is. A cikkben nem tettünk említést a macedón válogatottal az U21-es Európa-bajnokságon szereplő Enis Barhiról és Viktor Angelovról. A támadó középpályást folyamatosan figyelik külföldi csapatok, s a legújabb hírek szerint Spanyolország felé veheti az irányt.

bardhiMíg Litauszki visszatért (jobbra), Bardhi külföldre mehet Újpestről.

A macedónok egy csoportban is szerepelnek a spanyol U21-esekkel, s hiába kaptak ki 5-0-ra a bombaerős válogatottól, Bardhi teljesítménye újabb csapatok figyelmét keltette fel. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy német klubok mellett a Videoton is vinné, igaz utóbbinak kevés esélye van. Szerdán a szerbek elleni csoportmeccsen gólt is lőtt (igaz tizenegyesből, de azt is be kell lőni) s további dicséreteket kapott teljesítményéért. A Levanta érdeklődéséről Spanyolországban is cikkeztek, s a mai Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, hogy nagy álma lenne a spanyol ligába szerződni.

A célom, hogy folyamatosan fejlődjek. Imádok futballozni, arra törekszem, hogy napról napra jobb legyek. Ha jön egy előrelépési lehetőség, nyilván elgondolkodom rajta…. Nagyszerű lenne Spanyolországban játszani, olyan klasszisok ellen, mint Lionel Messi, Neymar vagy Cristiano Ronaldo. Az álmom válna valóra. Talán elérkezett a váltás ideje. De konkrétumokról még szó sincs, nem búcsúzkodom Újpesttől…. Imádom Újpestet, de ha ilyen lehetőség érkezik, nem szeretném, hogy elússzon. Óriási lépés lenne számomra.

Enis Bardhi 2014-ben szerződött Újpestre a svéd Prespa Birlik együttesétől. Eddig 79 NB I-es meccsen 19 gólt szerzett. (melyből tizenkettőt az előző idényben) Technikás játékával hamar a szurkolók kedvence lett, s az utóbbi időben rendre érkeztek külföldi megfigyelők miatta. Várhatóan három év után idén nyáron tovább áll az 1995-ben született középpályás.

Endrődi Dávid