Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Ikszelt a címvédő, az újonctól kapott ki a Portland – videóval

Újabb hétközi minifordulóra került sor az észak-amerikai profiligában, azaz az MLS-ben. Pályán volt a címvédő, és a 2015-ös bajnok is, ám egyik klub sem járt túl jól. A két újonc is játszott ma hajnalban, a Los Angeles pedig megállíthatatlan, bizonyította ezt a Colorado jó formáját megtörve.

IMG_20170622_091644

A DC United az újoncot verte Washingtonban (forrás: twitter.com/MLS) 

Mára virradó hajnalban elsőként Washingtonban indult útjára a labda, ahol a DC United fogadta az újonc Atlanta United csapatát. Ebben a szezonban már harmadjára csapott össze ez a két együttes egymással, és folytatódott a tendencia, hiszen ismét nyertek a fővárosiak.

A 17. percben még Gressel révén az Atlanta vezetetett, de ezzel ki is fújt, több találatot nem tudott szerezni a vendég klub. A válasz ráadásul hamar, már a 23. minutumban jött Acosta révén. A fordulás után negyedórával ki is alakult a végeredmény, amikor is Nyarko volt eredményes. Lehetősége lényegében ugyanannyi volt mindkét klubnak, ám azokkal a hazaiak tudtak jól gazdálkodni, így otthon tartották a három pontot. A folytatást a DC keleten a 9., míg az Atlanta ugyanott a 7. helyről várja.

DC United – Atlanta United • 2-1 (1-1)
Helyszín: RFK Stadion – 14.594 néző
Gólszerzők: Acosta (23.), Nyarko (60.), ill. Gressel (17.)


IMG_20170622_091844

Fordulatos, izgalmakkal teli meccsen győzte le az újonc a 2015-ös bajnokot (forrás: twitter.com/MNUFC)

Félórával a washingtoni kezdést követően a másik újonc is elkezdte meccsét, ugyanis a Minnesota United a 2015-ös bajnokot, vagyis a Portland Timbers csapatát látta vendégül. Mindkét klub úgy lépett ma pályára, legutóbbi két meccsén egyaránt kikapott, ráadásul a hazaiak zsinórban háromszor alulmaradtak legutóbb.

Itt volt tehát a javítás ideje, bár ez úgy tűnt, a vendégeknek nem sikerül az elején, hiszen inkább rontottak, amikor Okugo öngólja révén a 7. percben előnybe került a Minnesota. A félidő vége felé a portlandi együttes viszont összehozta Valeri büntetője révén az egyenlítést.

A második félidőben eggyel több gól esett, de erre a játékrészre is jutott egy-egy öntől és tizenegyesből szerzett találat! A szünet után két perccel Ramirez szerzett előnyt a hazaiknak, ami rövid ideig tartott ki, hiszen Calvin 50. minutumban szerzett öngóljával már 2-2 lett az állás! A végül mindent eldöntő gólt a hazaiak részéről Danladi szerezte a 64. minutumban. Győztes gól viszont ide vagy oda, a Minnesota harmadik találatának szerzőjét azonnali piros lappal küldték le a 70. percben, majd eggyel később a vendégek részéről Blanco is mehetett pihenni. Így 10-10 emberrel fejezték be a bajnokit a klubok. A Portland a veresége ellenére még harmadik nyugaton, ugyanitt a Minnesota pedig csak a kilencedik.

Minnesota United – Portland Timbers • 3-2 (1-1)
Helyszín: TFC Bank Stadion – 18.442 néző
Gólszerzők: Okugo (7. – öngól), Ramirez (47.), Danladi (64.), ill. Valeri (37. – büntetőből), Calvo (50. – öngól)
Kiállítás: Danladi (70.), ill. Blanco (71.)


IMG_20170622_092329

McBean duplával járult hozzá a Los Angeles sikeréhez (forrás: twitter.com/MLS)

A Los Angeles Galaxy idegenben tudta megállítani a jó szériát maga mögött tudó Colorado Rapids együttesét. A kaliforniai együttes a bajnokságot figyelembe véve ezzel 8, a kupameccsét tekintve pedig zsinórban 9 találkozó óta nem talált legyőzőre! A Rapids mindent egybevetve pedig 4 győzelem után kapott ki.

Korán, már az ötödik percben előnybe került a Galaxy, amikor McBean volt eredményes. Erre válasz a 37. percben jött Serna révén, az 1-1-es eredmény pedig ki is tartott a szünetig. Azután viszont ismét jött McBean, a 63. percben is betalált, és duplájával már a Los Angeles-i klub ment 2-1-re. Végezetül pedig Alessandrini tette fel a pontot az i-re, ugyanis 71. minutumban büntetőjével beállította a 3-1-es végeredményt. Helyzetkihasználas terén jobb volt a Galaxy, amely úgy fest, továbbra is megállíthatatlan. A Los Angeles-i csapat nyugaton az ötödik helyen áll, a Colorado pedig ugyanitt az utolsó, vagyis a tizenegyedik.

Colorado Rapids – Los Angeles Galaxy • 1-3 (1-1)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park – 13.496 néző
Gólszerzők: Serna (37.), ill. McBean (5., 63.), Alessandrini (71. – büntetőből)


IMG_20170622_091429

Az Orlando a hajrában mentett pontot a címvédő otthonában (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Végezetül késő hajnalban a címvédő Seattle Sounders otthonában lépett pályára az Orlando City. Az utóbbi meccseiken mindkét klub felemás teljesítményt nyújtott, idén pedig egymás ellen először játszottak.

Két gól esett az egész találkozón, egy viszonylag korai, majd egy kései. A 19. minutumban Bruin szolgáltatta a hazaiak számára a vezetést, melynek a hajráig örülhettek a Sounders játékosai, és úgy érezhették, a három pontot otthon tudják tartani. Aki ezt megakadályozta viszont, az Sutter volt, akinek az asszisztot Kaká adta, a 94. minutumban pedig 1-1-re módosult az állás, ami egyben a végeredmény is lett! Jobbára kiegyenlített volt a találkozó, így a pontosztozkodás megérdemeltnek titulálható. A címvédő még most sem áll túl jól, ugyanis a Nyugati Főcsoportban a 8., míg az Orlando keleten a 4. helyet foglalja el.

Seattle Sounders – Orlando City • 1-1 (1-0)
Helyszín: CenturyLink Field – 42.333 néző
Gólszerzők: Bruin (19.), ill. Sutter (90+4.)

Nagy Dávid