Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Anglia a csoportelső, a szlovákok lemosták a címvédőt – videóval

A Lengyelországban zajló U21-es Európa-bajnokság csoportköre az utolsó fordulóhoz érkezett. Az A jelű kvartettben Anglia, Szlovákia és a címvédő Svédország harcolt a biztos továbbjutást érő első helyért.

699915986_9318

Szlovákia – Svédország 3-0 (2-0)
Helyszín: Arena Lublin (Lublin) Vezette: Manzano (spanyol)
Gólszerzők: Chrien (5.), Mihalik (22.), Satka (73.)

A forduló előtt mindkét válogatottnak megvolt az esélye a továbbjutásra. A szlovák válogatott kezdte jobban a mérkőzést és már az ötödik percben egy szögletet követően Chrien talált a kapuba fejjel. A gól megfogta a svédeket és rövid időn belül ismét a szlovákok szereztek gólt. A 22. percben egy kontrát követően hiába védett bravúrral a svéd portás, a kipattanót Mihalik vágta a címvédő svédek kapujába. Az első félidőben a svédek nem nagyon tudtak komoly lehetőséget kialakítani. Fordulást követően sem változott a helyzet, a svédek próbálkoztak de komoly ziccerig nem igazán jutottak. A mérkőzést a 73. percben a DAC támadója Satka döntötte el. A gólt követően a svédek előtt is adódtak komoly szépítési lehetőségek, de nem tudtak a szlovákok kapujába találni. A találkozó hajrájára beállt a csállóközi Bénes László is a szlovákoknál. Ezzel pedig Szlovákia az angolok mögött a csoport második helyén végeztek ezzel pedig komoly esélyük van a továbbjutásra, azonban erre szombat estig várni kell.

https://www.youtube.com/watch?v=MYWAi6_foWc

Anglia- Lengyelország 3-0 (1-0)
Helyszín: Kolporter Arena (Kielce) Vezette: Lechner (osztrák)
Gólszerzők: Gray (6.), Murphy (69.), Baker (82., büntetőből)

A csoport másik mérkőzésen az angol válogatott a házigazda lengyelek ellen lépett pályára Kielcében. A szigetországiak nagyon hamar vezetést szereztek miután a hatodik percben Gray szerzett vezetést Boothroyd együttesének. A folytatásban is az angolok uralták a játékot, azonban az első játékrészben újabb találatot nem sikerült szerezniük, a házigazdák az első játékrészben nem találták el a kaput. A második játékrészben is Anglia volt a veszélyesebb, aminek a 69. percben lett meg az eredménye és az első gól szerzője Gray passza után Murphy növelte az angolok előnyét. A mérkőzés hajrájában szépíthettek volna a házigazda lengyelek azonban Frankowski nem tudta gólra váltani lehetőségét. A 82. percben pedig végleg eldőlt a mérkőzés a csoportelsőség, Baker büntetőből állította be a végeredményt, amit azt jelentette hogy Anglia lett a csoportelső megelőzve Szlovákiát és Svédországot, a házigazda Lengyelország a csoport utolsó helyén végzett.

https://www.youtube.com/watch?v=6rteD6UmqwE

Képek: uefa.com

O.G.