Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal kiszáll az Mbappe-ért zajló küzdelemből?

Mindjárt vége a júniusnak, a nemzetközi sportsajtó pedig még mindig Mbappétól és a vele kapcsolatban felröppenő eszement összegektől hangos.

Kép: Goal.com

Kép: Goal.com

Sokan Thierry Henry-hoz hasonlítják Kylian Mbappét, aki 18 évesen hatalmas szezont futott tavaly az AS Monacóban. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Real Madrid vezetésével Európa legnagyobb sztárklubjai futnak érte versenyt, felfoghatatlan pénzeket kínálva – a francia csodagyerek pedig klubjával együtt válogathat az ajánlatok között.

Az angol Telegraph most viszont arról számolt be, hogy kiszállhat a versenyből az egyik kérő: Arsene Wenger állítólag kezdi elengedni ezt az üzletet és Mbappe helyett inkább egy másik, elérhetőbb célpontot keresne. A Monaco már visszautasított egy 120 millió eurós ajánlatot a Real Madrid részéről, így vélhetően minimum 130-140 millió euróra lenne szükség a játékos szerződtetéséhez – ez az, ami már minden bizonnyal sok a jó öreg Wengernek.

Pedig a már fent említett Henry miatt is nagy lehetőség lett volna Mbappe megszerzése, elvégre előbbi is a Monacótól jött és lett klublegenda Londonban: ideális terep az Arsenal egy fejlődni vágyó fiatalember számára. Arsene Wenger viszont ha nem tudja megszerezni, akkor mások kerülhetnek előtérbe: Lemar és Lacazette nevét hozta fel a brit lap. Előbbit nem biztos, hogy elengedi a Monaco, utóbbit pedig még Griezmann fűzte korábban, hogy az Atletico Madridot válassza.

Lehetnek viszont bevételei is az Arsenalnak. Alexis Sanchez nagyon kapós lett hirtelen, a Manchester City-nél például első számú célpont; de Giroud is távozhat akár Özillel együtt. Van kit eladni, az ő távozásukkal pedig ismét pénz állna a házhoz. Ha Wenger lennél, kire költenél?