Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Íme a klub tíz legdrágább igazolása!

Az elmúlt években a Liverpool több labdarúgót is komoly összegért igazolt le, viszont emellett az is kijelenthető, hogy a többségük remek fogás volt a csapat részéről. A “vörösök” legfrissebb szerzeménye, Mohamed Salah szintén komolyabb díj ellenében érkezett az AS Róma csapatától. Nos, ennek tükrében a Goal.com összegyűjtötte a Liverpool tíz legdrágább szerzeményét. 

68bda8640687811066937e0c0b52f7a8_large

1. Mohamed Salah (36 millió font): A Liverpool legfrissebb igazolása egyben a legdrágább is a csapat történetében. Mint ismert, Salah korábban már megjárta a Premier League-t, azon belül is a Chelsea-t. A londoni együttesnél nem töltött el túl sok időt, bizonyításra pedig valljuk be, nem kapott túl sok lehetőséget. Az elmúlt években a Serie A-ban rúgta a bőrt, a Fiorentinában és az AS Rómában is remek teljesítményt nyújtott. Minden bizonnyal a Liverpool szimpatizánsai, no meg a vezetők is sokat fognak várni Salah-tól, ha már ekkor összeget pengettek ki érte. 

2. Andy Carroll (35 millió font): Komoly áron jött, csalódást keltően ment. A Liverpool 2011 januárjában nagy reményekkel igazolta le az akkor még mindössze 22 esztendős Andy Carroll-t, aki a Newcastle Unitedben termelte a gólokat a bajnoki idény első felében, hiszen 19 bajnokin 11 alkalommal volt eredményes, ráadásul olyan csapatok orra alá is borsot tört, mint például a Chelsea, az Arsenal vagy éppen a Liverpool. A szezon második felében viszont alig-alig tudott pályára lépni, mivel többször is megsérült, ekkor 7 meccsen 2 gólt szerzett. A következő idénye viszont szörnyűre sikeredett, 35 bajnokin jutott szóhoz, ám mindössze 4 találatig jutott. A Liverpool 2012 nyarán kölcsönadta a West Ham Unitedhez, majd a “kalapácsosok” végérvényesen le is igazolták. Carroll a mai napig a West Ham csapatát erősíti. 

3. Christian Benteke (32,5 millió font): A belga támadót 2015 nyarán szintén komoly elvárásokkal igazolta le a Liverpool, de röpke egy esztendőt követően túl is adtak rajta. Bentekének voltak peches pillanatai, hiszen a szezon során kétszer is megsérült, ráadásul a belevetett bizalom is gyorsan eltűnt. A bajnokságban 29 meccsen kapott lehetőséget, ezeken 9 alkalommal volt eredményes. 

4. Sadio Mané (30 millió font): Nem túlzás az állítani, hogy a szenegáli támadó a “vörösök” egyik legjobb igazolása az elmúlt jó pár évben. Mané tehetségét a Salzburgban és a Southamptonban is bizonyította, s legkiemelkedőbb erényeit Liverpoolban is megcsillogtatta. Egy rendkívül gyors, technikás labdarúgó, aki a gólok mellett a gólpasszokat sem veti meg. Első idénye parádésra sikeredett, hiszen 27 bajnoki találkozón 13 alkalommal volt eredményes illetve 6 találatot is előkészített társai között. 

5. Roberto Firmino (29 millió font): A brazil támadó szintén remek fogás volt a Liverpool részéről. Firmino 2015 nyara óta tartozik a “vörösök” kötelékébe, aki a góllövés mellett a gólpasszokat sem veti meg. Vannak meccsek, amikor képes beleszürkülni a mezőnybe, ám amikor olyan napot fog ki, akkor rangadót is képes eldönteni. A Liverpool színeiben ezidáig 90 tétmérkőzésen jutott szóhoz, melyek során 23 alkalommal volt eredményes illetve 22 gólpasszt osztott ki a társai között.

6. Adam Lallana (25 millió font): Az angol futballista 2014 nyara óta tartozik a Liverpool kötelékébe. Eleinte lehetett kételkedni abban, hogy érdemes volt őt leigazolni, viszont ebben a szezonban bizonyította, nem volt az. A következő években nagy erőssége lehet a csapatának, s minden bizonnyal a Liverpool drukkerei hasonló szezonbeli teljesítményt várnak el tőle, mint az előzőben. Ezidáig minden frontot egybe véve 125 meccsen jutott szóhoz, melyek során 21 gólt szerzett illetve 19 gólpasszt osztott ki a társai között. 

7. Georginio Wijnaldum (23 millió font): A Liverpool tavaly nyáron igazolta le a holland középpályást a kiesés sorsára jutó Newcastle United csapatától, ahol kétségtelenül a legjobb volt. Nos, Wijnaldum szintén remek fogás volt a “vörösök” részéről, a 26 esztendős labdarúgó több rangadón is megvillant, a Manchester City ellen például győztes gólt rúgott. A bajnokságban 36 meccsen jutott szóhoz, melyek során 6 alkalommal volt eredményes illetve 9 gólpasszt osztott ki a társai között.

8. Luis Suarez (22, 8 millió font): Talán kicsit nehéz elhinni, hogy a Liverpool 2011 januárjában kevesebbért szerezte meg az uruguayi támadó játékjogát, mint akkor Andy Carroll-t vagy később Christian Bentekét. Nos, pedig így történt. Bár Luis Suareznek kellett egy hosszabb időszak, mire igazán felvette a Premier League ritmusát, azonban az utolsó két éve fantasztikusra sikeredett. Suarez az Ajax-ban és az uruguayi válogatottban többször is bizonyította zseniét, viszont a Liverpoolban kétségtelenül a világ egyik legjobbjává vált. Luis Suarez a 2012/2013-as kiírás folyamán 23 gólt szerzett, míg a 2013/2014-es idényben pedig 31 találatig meg sem állt. Suarez 133 tétmérkőzésen jutott szóhoz a Liverpool színeiben, melyek során 82 alkalommal volt eredményes illetve 53 gólpasszt is kiosztott a társai között. 

9. Fernando Torres (20, 2 millió font): Vele kapcsolatban is nehéz elhinni, hogy anno kevesebbért érkezett, mint például Andy Carroll. A spanyol támadó 2007 nyarán az Atletico Madridtól érkezett Liverpoolba, első idényében komoly sansza volt arra, hogy gólkirály legyen, ám végül ugyebár Cristiano Ronaldo végzett az első helyen. A későbbiekben is a “vörösök” első számú gólfelelősének számított, 2011 januárjában váratlanul pedig eligazolt, méghozzá a rivális Chelsea-hez. Fernando Torres 142 tétmérkőzésen lépett pályára a Liverpool színeiben, melyek során 81 alkalommal volt eredményes. 

10. Dejan Lovren (20 millió font): A horvát középhátvéd 2014 óta tartozik a Liverpool kötelékébe. Megítélése eléggé vegyes, de ennek ellenére a védelemből mondhatni kirobbanthatatlannak számít. A “vörösök” színeiben ezidáig minden frontot egybe véve 109 mérkőzésen jutott szóhoz.