Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Kiestek a portugálok, Spanyolország csoportelső – videóval

A Lengyelországban zajló U21-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójára került sor a B csoportban. A portugál válogatott gólzáporos mérkőzésen győzött Macedónia ellen azonban ez is kevésnek bizonyult és búcsúztak a torna további küzdelmeitől.

800176310_9345

Macedónia – Portugália 2-4 (1-2)
Helyszín: Stadion GOSiR (Gdynia) Vezette: Kruzliak I. (Svk)
Gólszerzők: Bardhi (40.), Markoski (80.) ill. Edgar Ie (2.), Bruma (22., 92.), Podence (57.),

A B csoport harmadik fordulójában a portugálo válogatottnak mindenképpen győznie kellett legalább háromgólos különbséggel Macedónia ellen a továbbjutáshoz, hogy megtudják előzni a szlovákokat a legjobb második helyezettek rangsorában. Portugália ennek megfelelően jól is kezdte a találkozótt a macedónok ellen és már a második percben Edgar Ie góljával vezetést szereztek, majd a 22. percben a spanyolok ellen bombagólt szerző Bruma talált a hálóba. A macedónok azonban nem adták fel és az Újpest játékosa Enisz Bardhi a 40. percben szépített. A félidő végén még a portugáloks is ziccerbe kerültek Cancelo azonban nem tudott a hálóba találni. Fordulást követően a portugálok komoly fölénybe kerültek, a 47. percben Iuri Madeiros ziccere kerülte el a bal kapufát. Az újabb portugál találat az 57. percben érkezett Podence jóvoltából. Ez azonban még mindig kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz, a 80. percben pedig még távolabb került a portugál továbbjutás miután Markoski újabb macedón gólt szerzett. A találkozó hajrájában ugyan a portugálok Bruma révén még betaláltak, de ez már nem volt elég és Szlovákiát nem tudták megelőzni a második helyezettek rangsorán és búcsúztak a torna további küzdelmeitől Sanchesék.

https://www.youtube.com/watch?v=pZ2AL2hh4tk

Szerbia – Spanyolország 0-1 (0-1)
Helyszín:Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka (Bydgoszcz)  Vezette: Mazeika G. (Ltu)
Gólszerzők: Suarez (38.)

Spanyolroszág számára komoly tétje már nem volt a találkozónak, ennek megfelelően Celades mester felforgatott kezdővel küldte pályára csapatát Szerbia ellen és azoknak is lehetőséget adott aki a torna eddigi részében nem jutottak szóhoz. A mérkőzés első komoly lehetősége is a spanyolok előtt adódott Denis Suaréz lövése azonban elkerülte a kaput. Tíz perccel később már pontosabban célzott a Barcelona középpályása és kilőtte a kapu jobb oldalát. Az első játékrészben újabb találat nem született, így egyólos spanyol vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. Fordulás követően nem sok minden történt a találkozón, a spanyolok megőrizték vezetésüket, míg Szerbia nem tudott komoly lehetőségeket kialakítani ami azt jelentette, Spanyolország hibátlanul lett csoportelső a B jelű kvartettben. Szerbia a csoport harmadik helyén végzett megelőzve Macedóniát.

https://www.youtube.com/watch?v=cTg2ON8VWoE

Képek: uefa.com

O.G.