Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arbeloa bejelentette visszavonulását

A 34 éves spanyol hátvéd bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól, és már a következő szezont sem fogja megkezdeni. 

33F6037100000578-3581290-image-m-124_1462809086784

Forrás: dailymail.co.uk

Alvaro Arbeloa karrierje során mindent elért, amiről futballista csak álmodhat. A spanyol hátvéd gyerekkora óta a Real Madridban nevelkedett, de első profi klubja a Deportivo La Coruna volt. Itt fedezte fel magának a Liverpool, akik 2007-ben le is igazoltak. Az angol klubbal két évet húzott le, de a trófeák elmaradtak. 2009-ben teljesült az álma, hiszen nevelőklubja, a Real Madrid visszavásárolta. Éveken keresztül alapembernek számított a csapatban, főleg Jose Mourinho alatt, majd az utolsó éveiben fokozatosan a háttérbe szorult. A királyi gárdával azonban nagyon sok mindent nyert: 1 bajnokságot, 2 Bajnokok Ligáját, 2 Király-kupát, egy spanyol és európai Szuperkupát, illetve egy Klubvilágbajnokságot. 2016-ban távozott a Real Madridtól, ahol társai könnyes búcsút vettek tőle, majd a West Hambe igazolt, ahol nagyon keveset szerepelt a szezonban. Ha a válogatottat nézzük, ott is mindent megnyert: 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatottal, míg 2010-ben világbajnok lett. Karrierje során 56 alkalommal viselte a nemzeti mezt.

Arbeloa sosem titkolta, hogy mennyire közel áll a Real Madridhoz, így a futballtól való visszavonulás után nem zárja ki, hogy visszatérjen hozzájuk valamilyen formában.

“Habár fizikailag még bírnám, eljött a búcsú ideje. A Real Madrid az életem klubja, sohasem fogok munkát kérni, de mindig nyitott vagyok az ajánlatra.” – mondta a spanyol Marcának a védő.

Arbeloát sokan kedvelték, így több volt játékostársa is elbúcsúzott tőle. Xabi Alonso például egy nyílt búcsúlevelet is írt a Liverpool-, és Real Madrid-beli csapattársának.