Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Iksz a texasi rangadón; Toronto-siker Kanadában – videóval

Mára virradó hajnalban kezdetét vette az MLS, azaz a tengerentúli profiliga soros fordulója, melynek a második találkozója a rangadók hete jegyében lezajlott texasi derbi volt, míg a Toronto hazai környezetben nyert kettővel, Giovinco pedig a hajrában köszönt be.

IMG_20170624_085730

Giovinco a hosszabbítás utolsó percében duplázta meg a New England ellen a Toronto előnyét Kanadában (forrás: twitter.com/MLS)

Torontóban vette kezdetét a hétvégi MLS forduló, melynek során Giovincoék a papíron esélytelenebbnek vélt New England Revolution csapatát látták vendégül a BMO Field gyepén.

A 11. percben Moor bevetődve közelről vágta be a beívelt labdát a vendégek kapujába, ezzel korai előnyt szerezve a kanadai együttes számára (1-0)! Az első félidőben épphogy jobb volt a Toronto, s két kaput találó lövéséből egy beakadt a kapuba, míg a túloldalon nem született találat a szünetig.

Ahogy végül a lefújásig sem, és úgy tűnt, már hazai gól sem lesz, amikor is a hosszabbítás 6. percében jött a Toronto egyik ásza, Giovinco, aki beállította a kétgólos sikert! Az olasz támadó szezonbeli hetedik találatát szerezte a bajnoki utolsó percében – a magasan előrevágott labdát lekeztele, majd kis terelgetés után az egy szem védőt megverve a bal alsóba lőtte a labdát (2-0)!

Ezzel a Toronto három meccs óta veretlen, és hiába volt többnyire kiegyenlített a találkozó, a New England nem tudott élni a lehetőségeivel. A kanadai klub ezzel megerősítette vezető helyét a Keleti Főcsoportban, ám Nikolicsék egy pontra zárkózhatnak a második helyen.

Toronto FC – New England Revolution • 2-0 (1-0)
Helyszín: BMO Field – 27.261 néző
Gólszerzők: Moor (11.), Giovinco (90+6.), ill.

https://youtu.be/XO4duwsvyQY


IMG_20170624_085932

Végül nem született döntés a nagy texasi ütközet során (forrás: twitter.com/MLS)

A hétvégi tengerentúli élvonal második meccse igazi csemege volt, mely a Rangadók Hete első találkozója is volt egyben! Texasban került sor a derbire, melyet Houstonban rendeztek meg, ahol a Dynamo az elmúlt szezon alapszakaszának győztesét, az FC Dallast fogadta.

A rangadó titulus jogos volt előzetesen, ez nem is kérdés, ám csupán összesen 3(!) kaput eltaláló lövést hoztak össze a felek a meccsen (1-2), ami enyhén szólva sem túl acélos.

Ugyanakkor két gólt így is hozott a texasi derbi, így a helyzetkihasználással nem volt gond. Az első félidőben az egyetlen kapura tartó próbálkozás be is akadt, a 19. percben a hazai drukkerek ünnepelhettek. Ekkor a Houston gólvágója, Torres volt eredményes, aki az ellenfél által eladott, a védelemből előre vágott labdát lőtte be könnyedén (1-0)! Hiába volt jobb mezőnyben a szünetig a Dallas, és hiába volt több lövése is, abból egy sem volt veszélyes a Dynamo kapujára.

A második félidőben a Houston nem jutott el kaput találó lövésig, de többet volt nála a labda, ami sovány vigasz, hisz a Dallas két kapura irányuló próbálkozásából egy beakadt! Az 59. minutumban Urruti egyben be is állította a végeredményt, a visszatett labdát a jobb alsóba lőve (1-1)! Így hát a május 29-i derbi után (0-0) ismételten pontosztozkodással zárult a texasi rangadó. A Dallas szurkolói viszont annak mindenképp örülhettek, hogy Mauro Diaz visszatért, aki kezdőként szerepelt a csapatban, és közel 70 percnyi lehetőséget kapott.

Abszolút nagy verseny van viszont nyugaton a két texasi klub között a Nyugati Főcsoportban az éllovas Kansas mögött, hiszen azonos pontszámmal, 25-tel áll a két klub. Jelenleg jobb gólaránya miatt a Houston a második, míg a Dallas a harmadik helyen áll.

Houston Dynamo – FC Dallas • 1-1 (1-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadion – 22.115 néző
Gólszerzők: Torres (19.), ill. Urruti (59.)

https://youtu.be/h8XVCKSDzWA


Ma este újabb rangadóval folytatódik az MLS, hiszen 19:30-tól a New York Red Bulls – New York City találkozóra kerül sor, melyről természetesen beszámolunk, a televízióban pedig az Eurosport 1-en tekinthetik meg a derbit a liga kedvelői.

Nagy Dávid