Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Moutinho százados lett

Tavaly Franciaországban Európa-bajnoki címet ünnepelhetett a portugál válogatottal, és most a konföderációs kupán Új-Zéland ellen léphetett 100. alkalommal pályára a címeres mezben.

Joao-Moutinho-

A 30 éves Moutinho győzelemmel ünnepelte 100. szereplését a válogatottban. Gólt ugyan nem szerzett, de kezdőként léphetett pályára az Új-Zéland elleni összecsapáson. Portugália 75 perc játék után már 2 gólos előnyt őrzött, így bebiztosította a csoportgyőzelmét is, és várhatja az egyenes kieséses szakaszban az ellenfelét.

A 30 éves középpályás a Sporting színeiben kezdte meg a pályafutását. 5 évet töltött el a klubban, ahol 163 mérkőzésen 21 gólig jutott, majd a rivális Portóhoz igazolt, ahol 2013-ig szolgált, és 83 összecsapáson 4 gólt termelt. Ezt követően pedig Franciaországba, a Monacóba szerződött.

A válogatottban 18 évesen debütált Egyiptom ellen, egy barátságos mérkőzésen. A 2008-as Eb-n a törökök elleni nyitómérkőzésen  Raúl Meireles az ő passzát váltotta gólra. A 2012-es Eb-re nem szívesen emlékszik vissza, mivel a spanyolok elleni büntetőpárbajban maradtak alul, ahol ő is elhibázta a rúgását.

kép: nufcblog.com

Nagy Gábor