Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Az olaszok csoportelsők, de a németek is elődöntőznek – videóval

Két izgalmas találkozóval ért véget a lengyelországi U21-es Európa-bajnokság csoportköre. Az olaszok a német elleni rangadót megnyerve jutottak a legjobb négy közé, de a nagyot küzdő csehek dánok elleni veresége miatt Németország is elődöntőt játszik!

IMG_20170624_225646

Hiába kaptak ki a fehérmezes németek az olaszok elleni rangadón, a korosztályos Nationalelf is elődöntőben fog szerepelni! (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG • C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

A C-csoport egyik legnagyobb rangadója az utolsó körre maradt, ma este csaptak össze az olaszok a németekkel. A tét a csoportelsőség volt.

Úgy tűnt hamar előnybe kerülhetnek a németek, de Stark 6. percben lőtt gólját les miatt elvették. A 21. minutumban nagyot villantak az olaszok is. Ekkor Pollersbeck védte Pellegrini távoli löketét. Öt perccel ezután is az olaszok veszélyeztettek, de Bernardeschi szabadrúgása nyomán mellé ment a labda. A 31. percben viszont nem úsztak meg a németek kapott gól nélkül az olasz támadást! Már Chiesa is lövőhelyzetben volt, de ő inkább lepasszolta a labdát Bernardeschinek, utóbbi pedig góllal fejezte be az akciót (1-0)! Az első félidőben ezután nem is történt semmi érdemleges. Az viszont fontos adat, hogy a szünetig a németek kaput sem találtak, így hiába volt náluk többet a labda, az olaszok megérdemelten vezettek.

A fordulást követően először a 61. percben alakult ki nagyobb lehetőség. Viszont Pellegrini próbálkozását ekkor is hatástalanította a német kapus, akárcsak még a találkozó 21. percében. Viszont ez is volt egyben az utolsó nagy helyzet a találkozón, és hiába nyerték meg az olaszok a rangadót, az ellovas, most győzelmet elért válogatott mögött a németek is továbbjutottak legjobb csoportmásodikként, hiszen a csehek alulmaradtak a dánokkal szemben!

Olaszország – Németország • 1-0 (1-0)
Helyszín: Stadion Cracovia, Krakkó
Gólszerzők: Bernardeschi (31.), ill.

https://youtu.be/EF7PDKKn7SU


A Csehország – Dánia találkozó arról hivatott donteni, hogy a csehek vajon továbbjuthatnak-e. Nekik erre még volt esélyük, ellenben a dánokkal.

Az első komolyabb lehetőség a találkozó 20. percében alakult ki, ám ekkor az északiak részéről Andersen lőtte mellé a labdát. Ezután viszont a szünetig jött a góláradat! Andersen a korábbi elhibázott helyzete után 3 perccel Zohore passzából talált be, előnybe került tehát Dánia (0-1)! Ám nem tétlenkedtek sokáig a csehek, a 27. percben már egyenlítettek is! Schick a léc alá vágta be a labdát Cerny passzát követően (1-1)! A 35. minutumban jött az újabb találat, mely az első játékrészben az utolsó is volt. Ekkor ismét Dánia tudott előnybe kerülni! Az első gólpasszt kiosztó Zohore most a befejező szerepét töltötte be (1-2)! Nagyon izgalmas, gólgazdag első félidőn voltak túl tehát a felek.

A folytatás hasonlóan színvonalas és találatokban gazdag volt! Az 54. minutumban Jankto beívelése után Chory fejelte a labdát a dán kapuba, ismét egalizált ezzel Csehország (2-2)! Az 59. percben Holzer is fejjel akart eredményes lenni, ám szöglet utáni próbálkozását bravúrral védte a dán hálóőr. A 73. minutumban viszont ismét gól esett, harmadjára is előnybe került a meccsen Dánia! Ekkor Zohore talált be újfent, aki Nielsen passzát váltotta gólra (2-3)! Csakhogy ez semmit nem ért a gyakorlatban, mármint a csoport lezárása szempontjából, bár annyit elértek a dánok, hogy elüssék a továbbjutás esélyétől a cseheket. No meg persze nagy dicsőség egy kontinensviadalon győzni, a dánok pedig egy pazar meccsen tudták ezt összehozni búcsúzúul ezen a tornán. És hihette is mindenki, hogy ez ennyi csak, de még eggyel megnövelte előnyét a dán válogatott, melynek duplázója, Zohore adott gólpasszt, a kétgólos győzelmet pedig Ingvartsen állította be a 91. percben (2-4)!

Ezzel minden eldőlt, a két favorit továbbment a csoportból, a cseheket pedig lehet sajnálni, hiszen óriásit küzdöttek ma is, de nem sikerült qmásodikként végezni a csoportban, így a biztos továbbjutó mögött sem bizakodhattak a kiesés szakaszba jutásban.

Csehország – Dánia • 2-4 (1-2)
Helyszín: Stadion Miejski, Tichy
Gólszerzők: Schick (27.), Chory (54.), ill. Andersen (23.), Zohore (35., 73.), Ingvartsen (90+1.)

https://youtu.be/f8PyRbP10_o


A C-csoport végeredménye

IMG_20170624_225328


Az elődöntők párosításai
Június 27., kedd, 18:00 • Anglia – Németország
Június 27., kedd, 21:00 • Olaszország – Spanyolország

IMG_20170624_225559

Két nagyszerű párosítás remélhetőleg nagyszerű meccseivel folytatódik a torna, melyről természetesen a továbbiakban is beszámolunk! (forrás: twitter.com/UEFAUnder21)

Nagy Dávid