Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A Kansas megállította a menetelő Los Angelest – videóval

Mára virradó hajnalban meccsdömping volt a tengerentúlon, ami az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot illeti. A Sporting Kansas nyerte a nyugati rangadót, először legyőzve a Los Angelest idegenben 2010 óta, ráadásul Sallóinak is jutott szerep! Több fordulatos, és gólgazdag meccs is volt még az éjjel, melyet összefoglalónk szintén tartalmaz!

IMG_20170625_122244

Ezúttal a Galaxy nem tudta túlszárnyalni a Sporting Kansast (forrás: twitter.com/LAGalaxy)

Újabb sikert aratott a Sporting Kansas City, amely ezzel 5 meccs óta veretlen, ráadásul azt a Los Angeles Galaxyt legyőzve, melynek 9 találkozó óta tartó veretlenségét szakította meg!

A lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek, hiszen Espinoza, és Opara révén kettővel ment a Kansas. A fordulás után a 72. perctől a vendégek magyar tehetsége, Sallói Dániel is részese volt a pályán csapata sikerének! Igaz, a 78. minutumban Romney révén betalált a Galaxy, de ez csak a szépítéshez volt elég. Legutóbb ezelőtt 2010-ben tudott nyerni a Kansas a Los Angeles Galaxy pályáján, így hatványozottan nagy sikert értek el Sallóiék.

A Kansas ezzel a győzelmével megerősítette vezető helyét a Nyugati Főcsoportban, míg ugyanitt a Los Angeles-i együttes a hatodik.

Los Angeles Galaxy – Sporting Kansas City • 1-2 (0-2)
Helyszín: StubHub Center – 20.140 néző
Gólszerzők: Romney (78.), ill. Espinoza (22.), Opara (35.)

https://youtu.be/WDaP1cO8GR0


Az nyugati rangadóval egyidőben indult útjára a labda a szintén Nyugati Főcsoportban szereplő San José Earthquakes otthonában, ahol a Real Salt Lake vendégeskedett.

A papírforma egyértelműen a hazaiak mellett szólt, és ezt sikerült is érvényesíteniük. Hoesen révén az első félidőt 1-0-ra nyerte meg az Earthquakes, majd a fordulás után gólpasszt is kiosztott az első találat szerzője, a 68. percben pedig 2-0 lett Urena révén. Ezután viszont nem sokkal Lima megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban játszotta le a mérkőzést utolsó szakaszát a San José. A Salt Lake viszont csak szépíteni tudott, Hernandez révén a 94. percben.

A San José ezzel a Portland nyakán az ötödik nyugaton, míg ugyanitt csak az utolsó előtti a Salt Lake.

San José Earthquakes – Real Salt Lake • 2-1 (1-0)
Helyszín: Avaya Stadion – 18.000 néző
Gólszerzők: Hoesen (13.), Urena (68.), ill. Hernandez (90+4.)
Kiállítás: Lima (71.), ill.


A korábbi hajnali meccsek egyikén az újonc Atlanta United hazai pályán hozta a kötelezőt az eddig elég rosszul muzsikáló Colorado Rapids ellen. Végül csak egy gól döntött a találkozón, melyet Martinez szerzett a második félidőben.

Győzelme után az Atlanta keleten a hatodik, míg a Colorado nyugaton az utolsó.

Atlanta United – Colorado Rapids • 1-0 (0-0)
Helyszín: Bobby Dodd Stadion – 44.938 néző
Gólszerzők: Martinez (68.), ill.


A Philadelphia Union – DC United találkozón is egy gól döntött, szintén a hazaiak javára. A fővárosiak így a papírformának megfelelően nem tudtak pontot szerezni a Philadelphia otthonában, ám mutatók terén megvolt erre minden esélyük. Végül Picault 31. percben szerzett gólja bizonyult a mindent eldöntőnek.

A Philadelphia győzelme ellenére csak egy ponttal előzi keleten az utolsó előtti DC Unitedet.

Philadelphia Union – DC United • 1-0 (1-0)
Helyszín: Talen Energy Stadion – 17.656 néző
Gólszerzők: Picault (31.), ill.


Az újonc Minnesota United hazai pályán úgy tűnt, simán kikap kanadai ellenfelétől, hiszen az első játékrészt 2-0-ra megnyerte a Vancouver Whitecaps csapata. Ám hiába örülhettek egy ideig a vendégek, a fordulás után a minnesotai együttes felállt, és pontot mentett. Annak tükrében, hogy minden mutatóban a szünet után (is) jobb volt sokkal a United, még a győzelem is meglehetett volna.

A Minnesota jelenleg nyugaton a kilencedik, míg a Vancouver ugyanebben a Főcsoportban a hetedik.

Minnesota United – Vancouver Whitecaps • 2-2 (0-2)
Helyszín: TCF Bank Stadion – 19.017 néző
Gólszerzők: Calvo (50.), Thiesson (63.), ill. Techera (17. – büntetőből), Tchani (45+2.)

https://youtu.be/ARyp9RPO4Ps


A Columbus Crew a Montreal Impact csapatát fogadta, és az 1-1-es első félidőt követően nem feltétlen gondolhatta azt az ember, hogy ennek elsöprő hazai siker lesz a vége. A kulcs abban volt, hogy a Columbus összes kaput eltaláló lövése beakadt, míg a Montreal már a második félidőben sem tudott gólt lőni, de összesen ugyanannyi kaput eltaláló lövésig jutott, mint ellenfele. A vége 4-1-es hazai siker lett, Higuaín pedig duplázott.

A Columbus jelenleg keleten az ötödik, míg a Montreal csupán az utolsó, vagyis a tizenegyedik.

Columbus Crew – Montreal Impact • 4-1 (1-1)
Helyszín: MAPFRE Stadion – 16.592 néző
Gólszerzők: Higuaín (17., 88.), Manneh (70.), Kamara (72.), ill. Jackson-Hamel (19.)

Nagy Dávid