Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A visszatérő duplázott Debrecenben

A kölcsönből visszatérő Sós Bence duplája is kellett a Debrecen 3-1-es sikeréhez a szlovák Michalovce ellenében. A hazaiaknál az első félidőben a próbajátékos Nagy Sándor védett, míg a második játékrészben Az előző fél évben jegelt bosnyák Djelmic és a próbajátékos Vidmar is szerephez jutott.

dvsc edzőmeccs dvsc.hudvsc.hu

A találkozón szerepet kapott egy kapus, Nagy Sándor, akinek jó esélye van, hogy a Loki játékosa legyen. A hálóőr az előző szezonban ősszel a Budapest Honvéd keretéhez tartozott, míg tavasszal a Gyirmótnál szerepelt, csapata utolsó kilenc mérkőzésén ő védett. Sajtóinformációk szerint az ukrajnai magyar kapus mellett, a szlovák válogatott Novota János lehet a másik “magyar kapus”, akivel közel a megállapodás. A mai ezdőmeccsen a második félidőben két saját nevelésű portás jutott szóhoz, Kovács Péter és Szabados István személyében. Pályára lépett egy próbajátékos is, a mindössze 20 éves szlovén támadó, Miha Vidmar, aki legutóbb az NK Radomlje csapatában futballozott.

A 10. percben a szerzett vezetést a Loki: a nyíregyházi kölcsönből visszatérő Takács Tamás lövésébe még beleért a kapus, de a labda a Mezőkövesdről “haza hívott” Sós Bencéhez került, aki az ötösről a bal alsóba lőtt.A 23.percben Tőzsér Dániel büntetőt hibázott. A 35.percben már kettő volt állás, Jovanovic jobb oldali beadása után Sós a jobbösszekötő helyéről fejelt a hosszúba. A 60. percben szépíteni is tudtak a vendégek: Szatniszlav Danko lőtt 15 méterről, a lövésbe beleért Kovács Péter, így pattant a hálóba a labda. A 80. percben állt be a próbajátékon lévő Miha Vidmar, aki két perccel később remek labdát adott balról Holmannak, ő pedig a bal alsóba lőtt, beállítva ezzel a végeredményt.

DVSC – MFK Michalovce 3-1 (2-0)

DVSC 1. félidő: Nagy S. – Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna – Filip – Jovanovic, Tőzsér, Bíró P., Sós – Takács T.. 2. félidő: Kovács P. (Szabados 70.) – Nagy Z., Szilvási, Mészáros, Balogh K. (Völgyi 70.) – Varga K., Csősz, Szekulics, Nagy K. (Djelmic 70.) – Holman – Könyves (Vidmar 80.)
Gól: 1-0 Sós (10.), 2-0 Sós (35.) 2-1 Danko (60.), 3-1 Holman (82.)

Endrődi Dávid