Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyed mezőkövesdi siker

2016 nyarán a Gyirmót és a Mezőkövesd is az NB I-es rajtra készült, most ez már csak a matyóföldiekre igaz, ugyanis a győriek kiestek az élvonalból. Mindkét kispadon felvidéki edző ül, s ezért jó pár Szlovákiában született focistát is bevetettek a trénerek. A Mezőkövesd könnyed 4-1-es győzelmet könyvelhetett el az edzőmeccsen.

edzomeccs Satu_Mare_merkozes-460x238mezokovesdzsory.hu

A kövesdiek egy szenegáli utánpótlás válogatott focista szerződtetését jelentették be pénteken. Keita együtt játszhat majd a télen visszavonuló Lázár Pállal is, hiszen a jobbhátvéd úgy döntött leveszi a szögről a stoplisát, s újra játszani fog. Míg Miskolcon zárta le pályafutását, addig megyén belül kezdte újra, hiszen a Mezőkövesd focistája lesz. A kövesdieknél pályára lépett az új fiúk (Pillar, Keita, Brasen, Novák) mellett a próbajátékos Ivancsics Alex, Köböl és Tvajan míg a kölcsönből visszatérő focisták Csirmaz István, Frőhlich Roland és Heffler Norbert is.

A 34.perben szerezte meg a vezetést a Mezőkövesd. Gohér passzolt középre, ahol Lengyel és Novák harcoltak a labdáért (az előző idényben ez edzésen történhetett meg, hiszen Novák akkor ott játszott). A csatár volt az erőszakosabb és megszerezte a labdát, majd a kifutó Sebők mellett, a kapu közepébe. A 48.percben lett kettő, mikor is Veselinovic kapott egy nagyon pontos labdát középen. Vezette néhány métert, majd 12 méterről, pontosan gurított a hosszú sarokba. A szerb csatárt már sokan elkönyvelték, hogy távozik, de úgy néz ki, hogy végül marad Mezőkövesden.  A 69.percben Csirmaz pontos beadása után, a hosszú oldalon, a próbajátékos Köböl Máté fejelte a hosszú sarokba. A 76.minutumban lett négy!  Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, Heffler átlövése kötött ki a kapu jobb oldalában. A 87.percben szépített a Gyirmót.  Présinget tört előre a bal oldalon, és pontosan passzolt a középen érkező Simon András elé aki átvétel után, a kapu felé fordult és 17 méterről, nagy gólt rúgott a rövid felső sarokba.

Radványi Miklós értékelése: Hasznos mérkőzés volt, úgy gondolom megérdemelten nyertünk. A védekezésünk szinte teljesen összeállt, Pillár érkezésével stabil lett a hátsó alakzatunk, ez biztató a jövőre a nézve, elégedett vagyok Farkas Dániel játékával is a védelem jobboldalán, aki kevesebb játéklehetőséget kapott az utóbbi időben, de ma meggyőző volt. Új játékosaink jól illeszkedtek a csapat szerkezetébe, elégedett vagyok velük. Tudtam, hogy fáradt lesz a csapat de ennek ellenére mindent betartottak, amit kértem tőlük. Amennyiben még sikerül két olyan szélsőt szerezni, akik gyorsak és lendületesek, akkor kijelenthetem, hogy készen állunk a bajnoki rajtra is. A második félidőben több olyan labdarúgó is szerepet kapott akik kölcsönjátékból tértek vissza, velük a hétfői napon elbeszélgetünk majd a jövőről.

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr: 4-1 (1-0)

Gólszerzők: Novák, Veselinovic, Köböl, Heffler ill. Simon

Mezőkövesd Zsóry: Tujvel – Gohér, Pillár, Hudák, Farkas, Keita, Strestik, Tóth B., Baracskai, Brasen, Novák. Vezetőedző: Radványi Miklós
Második félidőben pályára léptek: Ivancsics Alex (k), Csirmaz, Szeles, Hegedűs D., Fótyik, Köböl, Frőhlich, Heffler, Tyajtan T., Veselinovic, Mikus R., Rácz F.

Gyirmót FC Győr: Sebők – Lázár, Lengyel (Lakatos Cs. 46. perc), Szőcs R., Présinger – Kiss M., Nagy P. (Paku 46. perc) – Szegi (Szabó T. 60. perc), Meszlényi (Szalánszki 46. perc), Németh Zs. (Simon A. 73. perc) – Pataki G. (Máté 46. perc)

Endrődi Dávid