Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: nincs alku, csak pénzért mehet a védő!

Néhány nappal ezelőtt kapott szárnyra a pletyka, miszerint az angol élvonalbeli Liverpool sokat mellőzött balhátvédjét, Alberto Morenót vinné az olasz első osztályú SSC Napoli. A vörösökhöz közelálló Echo szerint van alapja a hírnek, de nem egészen úgy, ahogyan néhány portál leközölte…

P161025-051-Liverpool_Tottenham-600x400Alberto Moreno (fotó: thisisanfield.com)

Angol sajtóorgánumok arról számoltak be ugyanis, hogy a Liverpool csereügyletre készül a Napolival, és szívesen elhappolná az algériai Faouzi Ghoulamot a “szamaraktól”, Alberto Morenót pedig odaadná az olasz élvonalban 3. helyen végző gárdának.
Az Echo szerint ugyanakkor ezek a hírek alaptalanok. A Napoli korábban 11 millió fontot ajánlott Jürgen Kloppéknak a spanyol hátvédért cserébe, ám a vörösök azon nyomban visszautasították az ajánlatot, és közölték az égszínkék-fehérekkel: 15 millió font alatt nem adják el a 24 esztendős játékost. Ha pedig úgy döntenek, elengedik Morenót, azt csak és kizárólag pénzért teszik, egy játékost se vennének bele az üzletbe.

Alberto Moreno 2014 nyarán érkezett a Liverpoolhoz a Sevillától, ahol annak idején még a csapat egyik legjobbja volt. A Mersey partján viszont nem igazán jöttek be a számításai, szezonról szezonra egyre inkább kiszorult a kezdőből, és a 2016-2017-es idényben már abszolút kiegészítő ember volt, James Milner mögött alig-alig jutott szóhoz. Mindössze 12 bajnoki mérkőzésen léphetett pályára a mögöttünk hagyott évadban. Szerződéséből még két év van hátra, piaci értékét pedig 10 millió euróra becsüli a transfermarkt.