Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MTK Budapest: A volt légiós lesújtó véleménye

Mindössze fél évet töltött az MTK Budapest kötelékében az ukrán Jurij Kolomojec, aki érdekes dolgokat mesélt a klubnál töltött időszakáról.

Jól kezdett, gólt szerzett télen az ukrán csatár. - fotó: nso.hu

Jól kezdett, gólt szerzett télen az ukrán csatár. – fotó: nso.hu

Hosszabb interjút adott az egyik ukrán lapnak Jurij Kolomojec, aki beszélt tapasztalatairól az első légiósidőszakából. Ez egyben igen furcsának hat, ami megmagyarázhatja az MTK Budapest kiesését. „Annak örülök, hogy játszhattam Magyarországon, ez volt életem első légiósélménye. Régóta vágytam arra, hogy máshol is kipróbáljam magam, nem csak az ismerős ukrán bajnokságban. Ezzel együtt nem volt túl sikeres időszak, hiszen kiestünk. Helyzetemet nem segítette, hogy nem a posztomon, csatárként játszattak, hanem szélsőként. Amikor nem a szélen voltam, akkor támadó középpályásként szerepeltem, így kevesebb lehetőségem volt, hogy gólokkal segítsem a csapat.” – fogalmazott a támadó az itt töltött fél évéről, majd arról, milyen tapasztalatokat szerzett. „Tapasztaltabb lettem, jó volt más országban is lakni, látni, hogyan élnek ott. Ezen kívül azonban voltak problémáim, az edzésekkel és a csapatszellemmel is. Teljesen más volt, mint amit itthon megszoktam – folytatta az ukrán labdarúgó, aki edzések után maradt volna még gyakorolni, de… – Csak egyszer edzettünk egy nap, és az is nagyon laza volt. Az Ukrajnában megszokottak után ez nem volt elég. De ha kezdeményezni akartál és kint szerettél volna maradni, hogy befejezd a gyakorlást, az edző nem mindig engedte. Azt mondta, nincs rá szükség, pihennem kell és erőt gyűjtenem. Gyakran még kondizni sem volt szabad.

Folyamatosan hangoztatták, hogy pihennünk kell és készülni a meccsekre, ne önállóskodjunk. Ukrajnában az edzők mérgesek voltak, ha kiengedtél, ott pedig épp fordítva: kritizáltak, ha extra munkát akartál végezni. Őrület volt. Talán nem minden magyar csapatnál van ez így, de az MTK-nál biztosan.

A bajnokságot követően egyeztetett a Debrecennel, illetve a Vasassal is, mindkét esetben megrekedt tárgyalások szintjén a történet. „Sokáig egyeztettünk a Debrecennel, de hogy őszinte legyek, pénzügyileg nem találkoztak az elképzelések. Azután a Vasassal is sokáig tárgyaltam, de végül nem sikerült közös nevezőre jutnunk. Ahogy ment az idő, muszáj volt valamit döntenem, hogy felkészülhessek az új idényre. Egyedül edzettem, de az nem ugyanaz. Ezért döntöttem a Vorszkla mellett.”

Kolomojec januárban érkezett a Hungária körútra azzal a céllal, hogy segítsen a bennmaradás kiharcolásában, tavasszal mindössze két gólt szerzett, amivel nem tudott segíteni, így visszatért a Vorszkla Poltava együtteséhez.

Gavalovits Sándor