Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vizsgálat az oroszok ellen

A közelmúltban kirobbant orosz dopping-botrány a futballt sem kíméli. Kiderült, hogy a 2014-es világbajnokságon szereplő válogatott tagjai valamint tizenegy másik játékos is tiltott szereket használt.

russia-pose-for-a-team-photo-20661

A Daily Mail írt először arról, hogy a Mclaren-jelentés szerint államilag irányított doppingolás folyt Oroszországban, aminek az atléták itták meg leginkább a levét, hiszen nem lehettek ott a legutóbbi Olimpián. A több, mint ezer nevet tartalmazó listán megtalálható 34 labdarúgó neve is, köztük azé a huszonháromé, akik részt vettek a 2014-es brazíliai világbajnokságon is. A FIFA megerősítette a vizsgálat tényét. Az akkori orosz keretből öten a jelenleg is zajló Konföderációs Kupán is lehetőséget kaptak. Név szerint Igor Akinfejev, Gyenisz Glusakov, Aleksandr Szamedov, Jurij Zsirkov és Makszim Kanunnyikov érintett a botrányban.

Ráadásul miután a csoportkörben búcsúzott, igen nehéz helyzetben van a válogatott egy évvel a saját rendezésű mundial előtt, aminek következtében nincs biztonságban Sztanyiszlav Csercseszov állása. Az orosz kapitány szerint csak légből kapott hírek ezek. „Nem érdekelnek a spekulációk, a megalapozatlan hírek. Sajnos ilyenek a legtrendibb újságírók manapság, meg nem nevezett forrásokra hivatkoznak. Én vagyok továbbra is a kapitány, az informátoroknak pedig adják át az üdvözletem.” – reagált a kapitány.

Gavalovits Sándor