Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: egyre közelebb a 37 gólos csatárhoz!

Az angol élvonalbeli Arsenal hosszú idő után lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról (5. helyen végzett a Premier League-ben), de a jelek szerint mindent elkövetnek azért Arséne Wengerék, hogy még egyszer ne kelljen átélniük mindezt. Korábban már bejelentették Sead Kolasinac érkezését, és úgy tűnik, hamarosan egy igazi megaüzletet is nyélbe üthetnek…

hi-res-fe1885242f0c11e1698964f1f13aab10_crop_northAlexandre Lacazette, a Lyon csatára igen kapós… (fotó: Bleacher Report)

Egybehangzó angol és francia lapértesülések szerint egyértelműen az Arsenal az a klub, amely jelen pillanatban leginkább esélyes arra, hogy leigazolja az Olympique Lyon 25 esztendős csatárát, Alexandre Lacazette-et! Állítólag az “ágyúsok” nagyon szeretnének egy gólerős középcsatárt, lehetőleg olyat, aki képes húsz gól felett termelni egy bajnoki kiírásban. Ezért képesek lennének akár 46 millió fontot is fizetni Lacazette játékjogáért, ami nem is csoda, hiszen a gall támadó az elmúlt három szezon mindegyikében meglőtte az említett gólmennyiséget (27, 21, idén pedig 28 találat a francia ligában).

A híreszteléseken túl konkrét mondatok is elhangoztak Lacazette-tel és az Arsenallal kapcsolatban, ezek pedig a Lyon elnökétől, Jean-Michel Aulas-tól származnak. A fehér mezesek mindenható ura a L’Équipe-nek nyilatkozott.

“Nem feltétlenül szeretném minél gyorsabban eladni Lacazette-et, mert még mindig fennáll az a lehetőség, hogy 2018. január 1-jén szerződjön az Atlético Madridhoz. Figyelek arra, amit Alexandre szeretne” – mondta Aulas. – “A francia-angol válogatott meccs alatt azonban találkoztam Gérard Houllier-vel, és ő úgy tudja személyesen Wengertől, hogy hajlandó lenne fizetni Lacazette-ért.”

És hogy mennyibe kerülhet a gólerős csatár a londoniaknak? Erre is kitért az elnök úr:

“Természetesen nem engedhetek el egy minőségi játékost anélkül, hogy gondoskodnék a pótlásáról. Így hát 50-60 millió euróról beszélünk. Mindenki tudja, hogy az Atlético hajlandó lett volna 53 millió eurót fizetni, plusz 12 milliót különböző bónuszok formájában. Az Arsenal képviselői is tudják ezt, ahogy azt is, hogy ennél kevesebbről nem beszélhetünk…”

Az Arsenal helyzetét megkönnyítheti, hogy az Atlético Madridot januárig kizárták az átigazolási piacról, így nyáron zavartalanul folytathatják a Lacazette-hadjáratot. Persze csak addig, amíg egy harmadik klub be nem kapcsolódik a versenybe..!