Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nehéz dolga lesz az MTK-nak

Ugyan a sorsolást már pénteken megejtették, a reakciók szépen sorban jönnek a kék-fehér főszereplőktől.

Demeter Réka (balra) és társai két esztendő után ezúttal hazai környezetben harcolhatják ki a főtáblát

Két év kihagyással játszik ismét az európai porondon az MTK Hungária együttese, amely a pénteki sorsoláson a kazah BIIK Kazygurttal, a portugál Sporting CP-vel, valamint a koszovói Hajvaliával kell megküzdenie a főtáblára kerülésért. Szabados György tanítványai augusztus 22-28. között a Hidegkuti stadionban fogadja ellenfeleit. Nehezebb, de könnyebb is lehetett volna a kvartett.

A BIIK Kazygurt rutinos szereplője a nemzetközi színtérnek, míg a Sporting pedig abszolút újonc, mégis tele van rutinos, válogatott labdarúgóval, a Hajvalia pedig második alkalommal szerepel a BL-kvalifikációban. „Nagyon örülök, hogy az MTK, így Magyarország rendezheti a BL minitornát, ugyanis hazai közönség előtt tehetjük próbára magunkat, ilyen rangos csapatok ellen. Remélem, sokan kilátogatnak majd az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, legalább annál kétszer többen, mint a bajnoki döntőn. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfeleink mind nagyon jók és erősek. Mind a három meccs roppant nehéz és küzdelmes lesz, de azt a csapat nevében megígérhetem, hogy mindent beleadunk, hiszen mindig úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni akarunk.

A Bajnokok-Ligája klubcsapatommal életem eddigi legnagyobb kihívása és nagyon örülök, hogy ilyen együttesek ellen játszhatunk, így megtudhatjuk, hogy milyen szinten állunk más, nagy játékerőt képviselő európai bajnokokhoz képest.” – mondta el véleményét a bajnoki cím megszerzésének egyik hőse, Turányi Lilla a kék-fehérek Facebook-oldalának.

Nehéz, de nem lehetetlen. Így foglalható össze Szabados György meglátása a csoportról, amelyben a Hajvaliát sem szabad leírni. „Nagyon nehéz csoportba kerültünk. Kár, hogy nem mi húztuk a golyókat, akkor biztosan nem húzunk ennyire bele. Elnézve az ellenfeleket, a gyakorlatilag a portugál válogatottal egyenlő erősségű Sporting és a különféle légiósok armadával teletűzdelt nyolcszoros kazah bajnok, amely tavaly is a legjobb tizenhat között végzett elképesztően nagy feladatnak ígérkezik. Nem írjuk le azonban a koszovói KF Hajvaliát sem, akik szintén jó erőt képviselnek, és csak azért voltak a negyedik kalapban, mert még maga az ország Koszovó is új, így nem gyűjthettek pontokat. Ők gyakorlatilag a jugoszláv régióból váltak ki, így a múltjuk megvan, csak a korábbi pontjaikat vesztették el.

A Bajnokok-Ligája mindenki számára egy ajándék, és lehetőség is egyben a bizonyításra, így megpróbálunk úgy felkészülni, és erősíteni, hogy méltó ellenfelei legyünk ezeknek a csapatoknak, és akár sikerülhessen bravúrt bemutatni.

Az alapozás első hetére összeáll a keretünk, mely előreláthatólag két magasan jegyzett játékossal bővül a következő szezonra, és velük kiegészülve kezdhetjük el a felkészülést a Bajnokok Ligájára, illetve a Jet-Sol Ligára is.” – beszélt érzéseiről a magyar együttes trénere.

Nagy Lilla öröme érthető, meglepetésre visszavették a trónt, és idehaza vívhatnak selejtezőt

Ami még a játékosokat illeti, Nagy Lilla szerint a három ellenfélből kettő valódi sötét ló lehet a kvartettben, de már sokszor bizonyították, a lehetetlen nem létezik. „Megmondom őszintén, vegyes érzéseim vannak a sorsolással kapcsolatban. A három csapatból csak az egy egyiket ismerem, a másik két gárda nem tudom, milyen játékerőt képvisel, csak az eddigi eredményeiket láttam, így róluk nem tudok konkrétumokat mondani. A Sportinggal még a potsdami teremtornán találkoztam, ahol sikerült őket legyőzni, de ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, nem lehet ugyanis összehasonlítani a kispályás játékot a normál méretű labdarúgó pályán gyakorolttal. Személy szerint a portugálokat tartom nagy riválisainknak a csoportban, de nemzetközi szinten bármi megtörténhet. Nem könnyű a csoport, de mi a tavalyi szezonban bebizonyítottuk, hogy a lehetetlen nem létezik!

Nagy izgalommal tekintek az augusztusi esemény felé, hiszen két éve csak arra várok, hogy az MTK mezét viselve újra a zöld gyepen állva hallgathassam a Bajnokok Ligája indulóját. Az pedig, hogy erre saját stadionunkban, magyar közönség előtt kerülhet sor, még nagyobb örömet, és plusz töltetet ad nem csak nekem, de az egész csapatnak is.”

Tóth Barbara, többekhez hasonlóan elsőbálozó lesz a nemzetközi kupában, ennek következtében természetesen izgatottan várja a kihívást. „Nagyon nehéz feladat vár a csapatunkra. Erős csoportba kerültünk, de nem is számíthattunk másra, hiszen ez a legnívósabb európai kupasorozat, itt minden együttes saját országa legjobbja, így nincsenek olyan csapatok, amelyeket félvállról lehetne venni. Nagyon boldog vagyok, hogy a Bajnokok-Ligájában való első fellépésem az Új Hidegkúti Stadionban lesz. Biztos vagyok benne, hogy a családok és a barátok, ismerősök jelenléte még jobban inspirál majd minket, és szurkolásuk segíteni fog a nehezebb pillanatokban.
Úgy gondolom, hogy a Jet-Sol Liga bajnoki döntőjében is tudtunk meglepetést okozni, így biztos vagyok benne, hogy most is úgy fogunk felkészülni, hogy méltó ellenfelei legyünk ellenfeleinknek és sikerüljön kvalifikálni magunkat a főtáblára.”

Az egyik legfiatalabb, mégis rutinnal felvértezett Csányi Diána is a meglepetésben bízik. „Úgy érzem nagyon nehéz feladat előtt áll most a csapat, de azt gondolom, hogy korábban a Bajnokok Ligájában, és a bajnokságban már bizonyítottuk, hogy tudunk meglepetéseket okozni. Természetesen most is mindent megteszünk majd annak érdekében hogy ez ne legyen másképp az Új Hidegkuti Stadionban. Úgy gondolom, hogy az mar önmagában is egy óriási lehetőség, hogy hazai közönség előtt játszhatunk majd és biztos vagyok benne, hogy ez mindenki számára plusz erőt fog adni a nehezebb pillanatokban is.
Nekem személy szerint ez lesz a második BL-selejtezőm és már most nagyon nagy izgalommal várom ezt az újabb kihívást. Remélem sikerülni fog szép eredményt elérnünk, hiszen akkor a bajnoki cím megszerzése mellett egy újabb nagy sikert könyvelhetnénk el a 2017-es évben.”

Gavalovits Sándor