Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: hamarosan manchesteri lehet a Chelsea középpályása! – sajtóhír

Már tavaly is pletykálták, idén pedig úgy fest, valósággá is válhat, hogy az angol élvonalbeli Manchester United leigazolhatja a bajnok Chelsea rutinos középpályását, a szerb válogatott Nemanja Maticot. Amennyiben hinni lehet a híreknek, közel a megegyezés.

Chelsea-v-Tottenham-full-time-reaction-Nemanja-Matic-goal-795220Matic hamarosan az Old Traffordon futballozhat? (fotó: Express)

Többek közt a Guardian számolt be arról, hogy Nemanja Matic igen közel van a klubváltáshoz, és hamarosan a Manchester United futballistája lehet. A Chelsea szerb válogatott középpályása 40 millió font körüli összegért szerződhet a “vörös ördögökhöz”.
A dologban az a legfőbb érdekesség, hogy a 28 éves játékos a 2016-2017-es idény során abszolút alapembere volt a bajnoki címig menetelő kékeknek, Cesc Fabregas például jóval kevesebb szerephez jutott mögötte. Matic 35 bajnoki meccsen léphetett pályára a Chelsea-ben, de kapott három FA-kupa-meccset és két Ligakupa-fellépést is (2 gólt és 9 gólpasszt jegyzett ezeken). N’Golo Kantéval a liga egyik legstabilabb középpályás kettősét alkották a 3-4-3-as rendszer origójában.

A szerb futballista szerződése 2019-ig érvényes a londoniaknál, és nagyon úgy fest, hogy hosszabbításról szó sincs. Ez nyithatja meg az utat José Mourinho, a Manchester United portugál menedzsere előtt, aki így az Old Traffordra csábíthatja korábbi játékosát. A hírek szerint Antonio Conte azért is válik meg viszonylag könnyű szívvel Matictól, mert a Chelsea igen közel áll a monacói Tiemoué Bakayoko megszerzéséhez, akit az említett labdarúgó méltó utódjának szán az “oroszlánok” menedzsere.