Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világjáró válogatott Csákváron

Alaposan átalakul a Puskás Akadémia fiókcsapata az NB II-es Csákvári FC. Szanyó Károly lett a vezetőedző, kapusedzőként pedig az egykori újpesti csapattársa Szűcs Lajos fogja segíteni a munkáját.

sandorSándor Györgyöt két éve így köszöntötték Ausztráliában.

Több korábbi meghatározó játékos elhagyta a Csákvárt, mint Szalai Tamás, Hajdú Sándor, Kovács Dániel (kapus kölcsönben volt Zalaegerszegről, de már Soroksáron véd a következő idényben), Sejben Viktor (a Videoton kölcsönjátékosa volt), de kiegészítő focisták is távoztak Dániel Csaba, Valleyos Dominik, Vincze Viktor, Kékesi Alex, Gottfried Dániel (ő a ZTE kölcsönjátékosa volt).

A korábbi Puskás Akadémia kölcsönjátékosokról nem érkezett hír (Lipcsei Ádám, Oldal Tibor, Kiprich Dávid, Pintér Bence), csak Mészáros Dávidról, hogy ő jelenleg a felcsútiakkal van az ausztriai edzőtáborban.

A klub közben bejelentette, hogy kikkel is szerződött. Felcsútról érkezett a korábbi válogatott Sándor György, aki a középpályán segítheti új csapatát. Miután a Puskás az ő posztjára is több új szerzeményt jelentett be, várható volt, hogy páran távoznak a középső középpályás posztjáról. (rajta kívül még Gyömbér Gábor és Polonkai Attila távozásáról is írtak) Sándor korábban Újpesten, Győrben, a Videotonban, az angol Plymouthban, a bolgár Litekszben, a szaud-arábiai Al-Ittihadban és az ausztrál Perth Gloryban futballozott. A válogatottban kilenc alkalommal szerepelt.

Szintén új fiú a felcsúti nevelés Papp Máté, aki az előző évben Soroksáron volt kiegészítő játékos. Az NB I-ben bemutatkozott a Puskás színeiben, de meghatározó játékos nem tudott lenni. Szerződést kötöttek a Mosonmagyaróvár korábbi hátvédjével Galambos Ádámmal, de ő egykor a Paks, a Dunaújváros, és a Szolnoki MÁV focistája is volt. A kapuban lehet erősítés a szintén felcsúti nevelés Zima Ádám, aki az előző évben Dorogon küzdött a csapatba kerülésért, kevés sikerrel. Vetélytársa Szűcs korábbi kapustársa Horváth Gábor lehet, aki az NB I-ben egy alkalommal kapott lehetőséget a Pápában, majd az STC Salgótarján NB III-as csapatában védett, míg az előző évben ősszel a Ceglédnél, tavasszal a Budaörsnél, több – kevesebb sikerrel.

Egyelőre több új focistát nem jelentettek be Csákváron, de még várható lesz, hogy Felcsútról többen átteszik a székhelyüket, a partnerklubhoz.

Endrődi Dávid