Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Pollersbeck a hős! Németország a döntőben – videóval

A Lengyelországban zajló U21-es Európa-bajnokság a végső fázisához érkezett és kedden este az elődöntőke került sor. Az első elődöntőben az angol válogatott és a német válogatott csapott össze a döntőbe jutásért.

2482444_ORIGINALW

U21-es Európa-bajnokság, Lengyelország

Anglia – Németország 2-2, büntetők után: 3-4
Helyszín: Tychy City Stadium (Tychy) Vezette: Mazeika G. (Ltu)
Gólszerzők: Gray (41.), Abraham (50.) ill. Selke (35.), Platte (70.)
Sárga lapok: Hughes (11.), Chilwell (59.), Holgate (84.) ill. Selke (19.), Gnabry (84.)

Remek hangulat fogadta a csapatokat a Tych City stadionjában. Az iramra sem lehetett panasz hiszen remek ütemben kezdtek a csapatok. Az első veszélyes szituáció  a hatodik percben adódott az angolok előtt, Hughes lövését azonban a védelem blokkolni tudta. Négy perccel később Gray lövését védte bravúrral a németek hálóőre Pollersbeck. Az első komoly német lehetőségre 17 percet kellett várni, ekkor Gnabry próbálkozása szállt nem sokkal a kapu mellé. Egy perccel később ismét az angolok előtt adódott komoly lehetőség, Ward-Prowse pontrúgását követően Abraham fejelt kapura, Pollersback ezúttal is órisái bravúrt mutatott be. A folytatásban mindkét csapat visszavett és a felidő hajrája imsét eseménydúsra sikeredett. A mérkőzésen remek teljesítményt nyújtó Hoffenheim védője Tolja a 35. percben egy hajszálpontos labdát kanyarított amit Selke fejelt Pickford kapujába. A németek azonban sokáig nem örülhettek miután hat perccel később Ward-Prowse pontrúgása követően Gray egyenlített a félidő véghajrájában.

Fordulást követően az angolok gyorsan megszerezték a vezetést miután Hughes remekül szolgálta ki csapattársát a Chelsea 19 éves támadóját Tammy Abramahot. Az angolok vezető találata után a németek aktívabbak lettek, előbb Toljan majd Haberer puskázott el komoly egyenlítési lehetőséget. A találkozó 70. minutumában mégis összejött a német egyenlítés, miután egy szögletet követően Platte hajszálpontosan fejelt Pickford hálójában védhetetlenül. A gólt követően a németek komolyan rákapcsoltak és komoly nyomás alá helyeztén az angol védelmet és Pickford kapuját. A németek azonban nem tudtak élni a komoly lehetőségeikkel, Philipp próbálkozásai vagy nem találtak kaput vagy pedig Pickford volt a végállomás rendre. A mérkőzés végén mindkét csapatnak volt lehetősége megnyerni a mérkőzést, de egyik gárda sem tudta kihasználni lehetőségeit a végahajrában igy pedig következett a hosszabbítás. A ráadásban ugyan a németek több alkalommal is eldönthették, de Pickford állta a német rohamokat és következttek a büntetők. A büntetőpárbaj nagyon izgalmasra sikeredett ezúttal is a második sorozatban Gerhardt és Abraham is hibázott, pontosabban Pickford és Pollersbeck is hárított a büntetőt. Az ötödik sorozatban Amiri értékesítette büntetőjét, párja Redmond lába azonban döntő pillanatban remegett meg és Pollersbeck háríotta második büntetőjét is, ezzel pedig Németország bejutott a pénteki finálébe. A németek legutóbb 2009-ben játszottak döntőt akkor meg is nyerték éppen az angolok ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=z1HEHX6Ds-k

Képek: uefa.com

O.G.