Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását az angolok korábbi csapatkapitánya – hivatalos

Bejelentette visszavonulását Scott Parker, az angol válogatott korábbi csapatkapitánya, aki egyedüli játékosként szerepelt öt londoni Premier League-csapatban is.

20170628scott-parker1

Bejelentette visszavonulását Scott Parker az angol válogatott korábbi csapatkapitánya. A 36 esztendős középpályás a Charlton Athleticben kezdte pályafutását, majd kölcsönben szerepelt a Norwich City csapatában is. Később játszott a Chelsea, a Newcastle United, a West Ham United, a Tottenham Hotspur és a Fulham csapataiban is.

Scott Parket 2004 januárjában 10 millió fontért a londoni Chelsea együtteséhez igazolt ahol azonban nem nagyon találta meg a számításait és mindössze 15 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett. Ezek után a Newcastle együtteséhez vezetett az útja ahol 2005 és 2007 között 55 mérkőzésen jutott szóhoz. Parker ezek után már csak londoni csapatokban játszott legszebb éveit a West Ham együttesében töltötte ahol összesen 129 mérkőzésen jutott szóhoz és 12 gólt szerzett, majd a Tottenham együttesében futballozott 2011 és 2013 között.

A 36 éves Parker legutóbb a Fulhamben játszott, 18-szor volt angol válogatott, szerepelt a 2012-es Európa-bajnokságon, 2011-ben a hollandok ellen ő lehetett a csapat kapitánya a Wembleyben. Karrierje során 572 mérkőzésen lépett pályára csapataiban és 36 gólt jegyzett ezalatt.

Kép: skysports.com