Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: „Tisztelet az ellenfélnek.” – Nikolic

Korábban is kiemelte, most is megerősítette Marko Nikolic, hogy tisztelni kell az ellenfelet. A Videoton csütörtökön a Balzant fogadja.

nikolics_juhasz

Folyamatos európai kuparésztvevővé válta a Videoton, igaz a selejtezőből a legritkább esetben jut el a play-offig legalább. Legutóbb Paulo Sousával sikerült feljutni a második számú kupasorozat főtáblájára, azonban Marko Nikolic szerint ezúttal szeretnék túlélni a kvalifikációt, ugyanakkor a tiszteletet megadják máltai ellenfelüknek. „Mindenképpen tiszteletet érdemel a Balzan, hiszen a máltai futballról nem lehet úgy beszélni, mint 15-húsz éve. Ellenfelünket profi labdarúgók alkotják, többek között brazil és szerb légiósok is játszanak náluk. A mi feladatunk, hogy »élesen« játszunk, de ne legyünk türelmetlenek. Motiváltak vagyunk, reményeim szerint ott leszünk a következő körben – mondta szerdai sajtótájékoztatóján a tréner. – Keretünk alkalmas hosszú európai túrára is, de a csütörtöki mérkőzésnél tovább nem szeretnék tekinteni. Kötelezettségünk van a szurkolók, a vezetők és az egész ország felé, bizonyítanunk kell, a magyar futball nincs rossz állapotban.” Kérdés, kik lehetnek alapemberek az együttesben? „Nálam nincs bérelt helye senkinek, mindenkinek meg kell feszülnie a csapatba kerülésért, mi több, azokra is számítok, akik az előző évadban kevesebb lehetőséget kaptak, lévén a következő hetek erőltetett menetét nem 11-12 játékossal szeretném végigjátszani.”

Ami a játékosokat illeti, rövid volt ugyan a pihenője a labdarúgóknak, de mentálisan rendben vannak. Ezt emelte ki Juhász Roland, az együttes csapatkapitánya. „A rövid nyári szünetünk ellenére senkin nem érződött az, hogy fáradt lenne, mindenki nagy kedvvel és odaadással végezte a munkáját. Az új szakmai stábnak köszönhetően mentálisan nagyon felfrissültünk. Ez az időszak elsősorban arról szólt, hogy fizikálisan minél jobb állapotba kerüljünk, ugyanakkor az előző szezon vége miatt nagy szükségünk volt arra is, hogy mentálisan összeszedjük magunkat, és ahogy mondtam, ezt is sikerült megvalósítani, tiszta fejjel várjuk az új szezont. Szerencsére néhány napon belül következik az első tétmérkőzésünk, ahol mindezt éles helyzetben is meg tudjuk mutatni a szurkolóinknak – fogalmazott a rutinos védő. – Sikeresnek értékelem az ausztriai edzőtáborunkat. Jó munkát végeztünk, sokat dolgoztunk, és akik látták a felkészülési meccseinket, azok azt tapasztalhatták, hogy mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy az edzőmérkőzéseken nem az eredményen van a hangsúly, mi sem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget neki, ugyanakkor azért a csapat önbizalmának jót tett, hogy négy erős együttest is le tudtunk győzni, ráadásul kapott gól nélkül. Személy szerint nagyon várom a csütörtök esti EL-találkozónkat, hiszen jó dolog edzőmeccseket játszani, de azért a labdarúgás sava-borsa a tétmérkőzés. Mindenképp olyan teljesítményt szeretnénk nyújtani, amilyet mi saját magunktól elvárunk, és amivel a szurkolóink is elégedettek lehetnek. Egyáltalán nem szabad a máltai labdarúgást lebecsülni, jó tíz éve például válogatott szinten igen kellemetlen meglepetést okoztak nekünk, amikor 2-1-re legyőztek bennünket. Idézőjelben a kisebb nemzetek közül Málta mindenképp kiemelkedik, az utóbbi években több nagy válogatott orra alá is borsot törtek. Ettől függetlenül mi vagyunk a párharc esélyesei, de maximálisan tiszteljük az ellenfelünket és száz százalékosan fel fogunk készülni belőlük. Tavaly nyáron elég jelentős változások történtek a keretünkben, biztos idén is lesz még némi változás, de szerintem olyan szintűre nem kell számítani, mint egy éve. Minden adott ahhoz, hogy jól kezdődjön számunkra a 2017/2018-as szezon a nemzetközi színtéren és a hazai porondon egyaránt.”

Gavalovits Sándor