Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nincs könnyű helyzetben a Ferencváros, Doll azonban bizakodik

Sikerült egybegyúrni a csapatot, amely ezúttal célzottabban igazolt a nyáron, így nem esélytelenként várja a lett Jelgava elleni csütörtöki meccset.

doll

„A Magyar Kupa-siker óta nem telt el sok idő, de máris fontos feladatok előtt állunk – kezdte sajtótájékoztatóját Thomas Doll, aki szerint az új játékosok közül többen is készen állnak. – A felkészülésből rögtön jön az El-kvalifikáció, meglátjuk, mit hoz a holnap. Az újak közül is lesznek, akik a kezdőben kapnak helyet. Megvárjuk az esti utolsó edzést. Az biztos, hogy Dibusz Dénes áll majd a kapuban, a többiről csütörtökön, nem sokkal a kezdés előtt informáljuk a közvéleményt. Először a csapattal beszélem meg az összeállítást, majd a meccs előtt nem sokkal kihirdetem azt.”

Egy évvel ezelőtt jóformán fel sem lehetett ismerni a Ferencvárost, a német tréner szerint most jóval előrébb tartanak, mint tavaly ilyenkor, amikor is kiestek az albán Partizani Tirana ellen. „Hosszú szabadságuk nem volt a játékosoknak, de hosszú felkészülési időszakról sem beszélhetünk. A tavalyival összehasonlítva jobban állunk. Akkor volt némi mentális és fizikai lemaradásunk, ezt most nem érezzük. A tervezett munkát el tudtuk végezni. A holnapi meccsen reménykedünk a jó kezdésben, abban, hogy megtaláljuk a ritmust, stabilitást, megtaláljuk az örömöt a játékban. Okosan kell kezelnünk a helyzetet, mert nem volt klasszikus felkészülési időszakunk. de nagyszerű csapattal dolgozunk, a pályaedzők, a média, mindenki egy irányba húz. Tizenhét napja kezdtük az edzéseket, nem szeretnék most összehasonlítani semmit. Három-négy naponta jöttek új játékosok, kérünk egy kis időt.”  Mint a mai napon Vida Máté öccse, Vida Kristóf, valamint Patik Márton. Az azonban nem titok, hogy ezúttal is inkább saját játékával foglalkozik a zöld-fehér együttes. „Többet hoz a számunkra, ha magunkra figyelünk. Rigában megnéztem az ellenfél egyik meccsét. Hasznos következtetéseket vontunk le.”

„Tavalyhoz képest picivel több pihenőnk volt – mutatott rá a különbségekre Dibusz Dénes, aki ezzel az Európa bajnokságra utalt. – Jöttek újak, néhány régi játékos elment, de csak a továbbjutás lehet a célunk, Fontos, hogy kapott gól nélkül hozzuk le az első meccset, ez az elsődleges cél, és persze, hogy minél több gólt szerezzünk. A 2–0-val nem lennénk szomorúak.”

Ide kapcsolódó hír, hogy kikerült az El-keretből Janek Sternberg, helyére a napokban igazolt Rui Pedro került be.

A FERENCVÁROS EL-KERETE

Kapusok: 31 Holczer Ádám, 42 Varga Ádám, 90 Dibusz Dénes
Védők: 7 Batik Bence, 16 Leandro, 21 Botka Endre, 22 Otigba Kenneth
Középpályások: 8 Lovrencsics Gergő, 15 Hajnal Tamás, 17 Csernik Kornél, 19 Julian Koch, 20 Gera Zoltán, 23 Bőle Lukács, 27 Fernando Gorriarán, 30 Rui Pedro, 40 Amadou Moutari, 51 Csonka András
Támadók: 3 Kundrák Norbert, 10 Radó András, 13 Böde Dániel, 29 Priskin Tamás, 91 Lovrencsics Balázs, 97 Varga Roland

Vezetőedző: Thomas Doll

Gavalovits Sándor