Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb szerb Újpesten

Újabb focistával bővült az Újpest labdarúgócsapatának játékoskerete. Nyáron a negyedik légiós csatlakozott a lila-fehérekhez, akik közül a két szerb Pajovic és Bojovic korábban is játszott már Magyarországon, s a ma leigazolt Pauljevics is az elmúlt években a magyar NB I-ben szerepelt. A szerb jobbszélső korábban a Pécs, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd csapataiban 69 meccsen 5 gólig jutott.

11_1_1_1_1

Az Újpest hivatalos weboldalán tudatta, hogy a két klub mindenben megegyezett egymással, s Pauljevics véglegesen szerződik a lilákhoz. A szerb focista egyébként a tizenegyedik új nyári érkező a negyedik kerületben. Az új szerzeményt korábban Robert Jarni csábította Pécsre, majd mikor a felcsútiak edzője lett (s a Pécs az ismert okok miatt a megyei bajnokságban kezdett új életet) magával vitte a jobbszélsőt. 2016 nyarán mikor a Puskás Akadémia kiesett, s az NB II-ben külföldi focistát ugye nem lehet szerepeltetni, kölcsönadták Mezőkövesdre. Közben azért az is kiderült, hogy Pauljevics ősei között is találni magyarokat, így nem számít légiósnak…

„Két éve igazolt le a Puskás Akadémia, de az elmúlt szezonban kölcsönjátékosként Mezőkövesden játszottam. Mindenki tudja és láthatta, hogy a Mezőkövesd bent tudott maradni az első osztályban, ami azért nem volt könnyű feladat, de megcsináltuk. Most azonban tudom, hogy Magyarország egyik legnagyobb klubjához érkeztem. Örülök neki, hogy az edző bízik bennem és a teljesítményemben. Az előttünk álló szezonban jó eredményekre számítok” – fogalmazta meg gondolatait a hivatalos oldalnak Branko Pauljevic.

Endrődi Dávid