Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida a Fradiban

Hosszú hónapok óta az a hír járja, hogy a Vasas középpályását szívesen látná a Ferencváros, s a válogatott középpályás csatlakozik a zöld-fehérekhez. Egyelőre továbbra is a Vasasban játszik az ifjú focista, de öccse már a Ferencváros keretéhez tartozik, sőt az ifjú focista ma profi szerződést kötött a Fradival Patik Mártonnal egyetemben.

48957Orosz Pál (középen) a két frissen szerződtetett fiatallal (fradi.hu)

Folytatódik a Fradista ifjak klubhoz “láncolása”, hiszen az elmúlt időszakban Derekas Zoltán, Novák Zsombor, Gera Dávid, Nagy Gábor, Mazzonetto Nicoló, Mazzonetto Alessio és Kundrák Norbert is profi szerződést kötött a zöld-fehérekkel. A mai napon ez a szám kettő fővel bővült, hiszen Patik Márton és Vida Kristóf is első hivatalos szerződését kötötte.

Patik Márton 1998. január 10-én született. Pályafutását Érden kezdte, ahol 2008-ig játszott. 2008 februárjában csatlakozott a Ferencvároshoz, ahol végigjárta a zöld-fehérek utánpótlás csapatait, egészen az U17-esig.  2014-ben az osztrák Red Bull Salzburghoz igazolt, ahol megfordult az U16-os, valamint az U18-as csapatban is. Összesen huszonnégy mérkőzésen léphetett pályára, ezeken pedig két gólt is szerzett. 2015-ben került vissza az FTC kötelékébe, ekkora már az U19-es utánpótlás-csapatba. Az idei szezonban alapembere volt az U19-es, valamint az NB III-as egyletnek is. Patik várhatóan (a klub nem erősítette meg ezt a hírt) Lipcsei Péterhez kerül a következő idényben Soroksárra.

Szintén profi szerződést kötött a 15 éves védő, Vida Kristóf, aki utánpótlás éveit 2007-ben kezdte. Bátyja, Vida Máté az első osztályú Vasas játékosa, akit nem mellékesen évek óta szintén kerülget a Fradi. 2012-ben került a Kiskőrös Petőfi SZSE-hez, ahol öt mérkőzésen lépett pályára. Egy évvel később Felcsútra került, ahol a Puskás Akadémiában játszott az U14-es, az U15-ös, az U16-os, valamint az U19-es Megyei első osztályban is. 2016-ban került a Ferencvároshoz, ahol az U16-os csapat alapembereként 25 mérkőzésen 2 gólt szerzett, de pályára lépett már az U17-es csapatban is négy mérkőzésen.
.
Endrődi Dávid