Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: A torna összegzése

Mozgalmas U21-es Európa-bajnokság ért véget tegnap este Lengyelországban, mely a németek sikerével ért véget, pedig számukra a csoportkörben még nagyon rezgett a léc, de az érdemeikből ez semmit nem vesz el. Lássuk, mi történt az elmúlt hetekben a korosztályos kontinensviadalon!

2483390_w1

A torna végeztével a németek ünnepelhettek (forrás: uefa.com)

Csoportkör

Három kvartett 4-4 válogatottja küzdött azért, hogy közülük 3-an biztosan ott lehessenek az elődöntőben, valamint 1 válogatott pedig a legjobb második helyezés elérésében bizakodott. Mint ismert, ez utóbbit az a német válogatott szerezte meg, amely végül magasba emelhette a végső győztesnek járó trófeát.

Az A-csoportban a rendező lengyelek csak az utolsók lettek, míg a címvédő svédek sem tudtak továbblépni. Anglia lett az első, amely kevéssel előzte a szlovák nemzeti csapatot, utóbbi pedig végül legjobb másodikként sem jutott be az elődöntőbe. Az angolok viszont veretlenül jutottak a legjobb 4 közé.

Az A-csoport mérkőzéseinek eredményei

1. forduló
Svédország – Anglia • 0-0
Lengyelország – Szlovákia • 1-2

2. forduló
Szlovákia – Anglia • 1-2
Lengyelország – Svédország • 2-2

3. forduló
Anglia – Lengyelország • 3-0
Szlovákia – Svédország • 3-0

Az A-csoport végeredménye

IMG_20170625_125912


A ‘B’ jelű kvartettben is nagy volt a versengés a természetesen biztos továbbjutást érő első helyért. Ezt végül a spanyolok szerezték meg, úgy hogy mindhárom meccsüket megnyerték! A második helyezett Portugálok számára pont a hispánok ellen elvesztett meccsel úszott el az, hogy biztos résztvevői lehessenek az elődöntőknek, majd végül legjobb másodikként sem jutottak be. A harmadik helyezett Szerbia lett, melyben talán volt potenciál, de csupán 1 pontot szerzett, akárcsak az utolsó pozícióban záró Macedónia.

A B-csoport mérkőzéseinek eredményei

1. forduló
Portugália – Szerbia • 2-0
Spanyolország – Macedónia • 5-0

2. forduló
Szerbia – Macedónia • 2-2
Portugália – Spanyolország • 1-3

3. forduló
Macedónia – Portugália • 2-4
Szerbia – Spanyolország • 0-1

A B-csoport végeredménye

IMG_20170625_130053


A C-csoportban volt a legizgalmasabb a helyzet, hisz ebben a négyesben az utolsó fordulóig kérdéses volt, ki lesz az első, és ráadásul többen is versengtek azért, hogy legjobb csoportmásodikként ott lehessenek a torna elődöntőjében.Végül az élen Olaszország végzett, a csehek pedig a dánoktól – utóbbi már semmiképp sem juthatott tovább – az utolsó körben kaptak ki nagy izgalmak közepette. Ennek köszönhetően pedig a németeknek két győzelem után belefért az, hogy az olaszok elleni rangadót elbukják, így ők léphettek még a legjobb négy közé. A csehek nagyot küzdöttek, és lehetett is őket sajnálni, az olaszokat pedig 3-1-re legyőzték a második fordulóban, így volt még esélyük akár az élen is zárni a csoportot, ám Csehország számára csak a harmadik hely jutott, a dánoknak pedig a negyedik.

A C-csoport mérkőzéseinek eredményei

1. forduló
Németország – Csehország • 2-0
Dánia – Olaszország • 0-2

2. forduló
Csehország – Olaszország • 3-1
Németország – Dánia • 3-0

3. forduló
Olaszország – Németország • 1-0
Csehország – Dánia • 2-4

A C-csoport végeredménye

IMG_20170625_131029


Elődöntők

Az elődöntőben két rangadós párosítás jött össze. Az angolok a szerencsével is továbbjutott németekkel találkoztak, míg az olaszok a spanyolokkal mérkőztek meg a fináléba jutásért.

Anglia – Németország
Az Eb első elődöntője kiélezett párharcot hozott. A németek kerültek előnybe elsőként, majd az első félidőben még egalizáltak az angolok. A második játékrészben ennek a fordítottja történt meg, és 2-2-es eredménnyel ért véget a rendes játékrész.

A hosszabbítás gólt ugyan nem hozott, de azt érdemes megjegyezni, hogy az egész mérkőzésen minden tekintetben sokkal jobbak voltak a németek, Anglia a labdához alig jutott hozzá, két gólhoz ez mégis elég volt.

A büntetőpárbajban viszont a németek akarata érvényesült, s tizenegyesekkel 4-3-ra győzött a korosztályos Nationalelf. A második büntetőket egyaránt kihagyta a két válogatott, ám a legvégén csak Redmond hibázott, így dőlt el az, hogy Németország a finálé első résztvevője.

Spanyolország – Olaszország
Még ugyanazon a napon, e hét keddjén az is eldőlt, ki lesz a döntő másik részvevője. Az első félidő elég álmosan alakult a spanyol – olaszon, de a fordulás után potyogtak a gólok.

Niguez adta meg az alaphangot, a szünet után kevéssel előnybe kerültek a spanyolok, majd jött Bernardeschi kiállítása, melynek köszönhetően nem csak gólok tekintetében került előnybe Spanyolország. Ennek ellenére jött az olaszok egyenlítő gólja. Ám Saúl Niguez annyira megtáltosodott, hogy egyenlő létszámú ellenfél sem biztos hogy meg tudta volna állítani aznap este. Végül Niguez mesterhármasig jutott, s lényegében egymaga győzte le az olaszokat 3-1-re. A tripláig jutó spanyol ráadásul átvette a góllövőlistán a vezetést, és a torna végeztével is az élen maradt, ő lett tehát a gólkirály.

Ezzel eldőlt tehát, hogy a németek és a spanyolok csapnak össze a győztesnek járó címért Krakkóban.

DöntőNémetország – Spanyolország
A tegnap esti finálé igazi csemegének ígérkezett, a drukkerek, valamint a futball szerelmesei pedig egy pörgős, izgalmas meccsre számíthattak.

A németek az első félidőben mezőnyben is jobban tudtak irányítani, sőt mi több, a félidő végéhez közeledve meg is szerezték a vezetést a Hertha BSC-ben szereplő Weiser fejese révén.

A fordulást követően felborult a pályán, a spanyolok óriási fölényben birtokolták a labdát, és igyekeztek sok helyzetet kidolgozni. Ez össze is jött, ám a németeknek is adódtak lehetőségeik, még ha több alkalommal spanyol hibából is. Az ibériaiak a végletekig küzdöttek, ám sem ők, sem pedig a németek nem találtak be, így az első félidőben szerzett gól révén Németország lett az U21-es Európa-bajnok 2017-ben!

2483353_w1Ünneplő német fiatalok a döntő lefújása után (forrás: uefa.com)

Ezzel Németország második alkalommal lett U21-es Európa-bajnok a 2009-es diadal után.

Nagy Dávid